Wat zijn de eerste symptomen van zwangerschap?

Vele vrouwen hebben al een zwangerschap meegemaakt. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in de leefstijl en is er sprake van een aantal symptomen. Maar wat zijn nou de eerste symptomen van zwangerschap?

Iedere vrouw ervaart de symptomen anders. De symptomen kunnen ook per zwangerschap verschillen , maar een van de belangrijkste eerste symptomen is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. De symptomen kunnen verband houden met iets anders dan een zwangerschap. Het bewust zijn hiervan is dus belangrijk. Hoofdpijn en misselijkheid kunnen ook een rol spelen als symptoom van de zwangerschap. Daarnaast kan er sprake zijn van gevoelige borsten en pijn in de onderrug.

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Misselijkheid

Vaak zal dit bekende zwangerschap symptoom opduiken tussen 2 a 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier helemaal geen last van tijdens de zwangerschap, dit verschilt dus per persoon.
Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Rugpijn

In het begin van de zwangerschap kan lage rugpijn een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt. Het zal ervaren worden als een zeurende rugpijn.

Gevoelige borsten

Een van de eerste symptomen van een eventuele zwangerschap zijn opgezwollen en gevoelige borsten. Vrouwen kunnen veranderingen ervaren in hun borsten zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Met plezier de volgende symptomen tegemoet gaan

Benieuwd naar de heugelijke nieuwtjes die de volgende symptomen met zich meebrengen?
Lees dan het artikel over de Fetal Doppler
https://www.drogistblog.nl/fetal-doppler-luisteren-naar-uw-ongeboren-kindje/

De eerste symptomen voor zijn met Clearblue

Het meest vroege symptoom kom je tegemoet met de ovulatietesten van Clear Blue.
Bestel hier een ovulatietest van Clear Blue.