Fetal Doppler – Luisteren naar uw ongeboren kindje

Naamloos2U wordt mama en moet nog even wachten tot u het kindje echt kunt vasthouden, maar er is een mogelijkheid om uw kindje al voordat hij of zij geboren wordt in de gaten te houden. Een Fetal Doppler is een apparaat wat u de geluidjes laten horen die uw kindje maakt. De hartslag van uw kindje kunt u horen door de oortjes, maar ook de shopjes, hikjes en andere geluidjes kunt u goed horen.
Naamloos3

Wat kan ik met een fetal doppler?

Met een Fetal Doppler kunt u uw kindje al vanaf 10 weken horen, afhankelijk van de voortgang die uw kindje maakt in de buik natuurlijk. Het apparaat laat door de koptelefoon of de oortjes horen wat uw kindje in uw buik uitspookt. Sommige apparaten (zoals de Angel Sound Jumper http://www.thuistesters.nl/babyhartje-listener-fetal-doppler-angelsound) kunnen zelfs gekoppeld worden aan de computer, waardoor het hele gezin of de hele familie mee kan genieten van het kleine wondertje in uw buik.
Naamloos4

Is het wel veilig om een fetal doppler te gebruiken?

De Fetal Dopplers zijn speciaal ontwikkeld om uw kindje geen kwaad te doen. Ze zijn zonder schadelijke stralingen en geluiden worden geleid door de microfoon of het gebruik van een dopplergel (net als bij de verloskundige). Het apparaat geeft duidelijk de hartslag van uw kindje, zodat u altijd kunt horen of uw kindje in orde is. De Fetal Dopplers worden al in veel ziekenhuizen gebruikt en komen ook onder de mama’s onder de aandacht nu. Het product bestaat al even, maar is nog niet zo lang beschikbaar op de particuliere markt. Gelukkig kunnen aanstaande mama’s en papa’s nu ook thuis hun kindje volgen en hoeven zij hiervoor niet naar de verloskundige.
Naamloos5
De verloskundige

Het apparaat kunt u meenemen voor het eerste gebruik naar uw afspraak met de verloskundige. Hij of zij kan u uitleggen hoe u het apparaat het best kunt gebruiken en waar u op moet letten. Natuurlijk blijkt dit ook uit de handleiding, maar advies op maat is altijd fijn als het gaat om uw kindje! Geniet van uw wondertje, al voor hij of zij geboren is, met een Fetal Doppler.