Weegschalen – Welke is geschikt voor mij?

Tegenwoordig is een weegschaal niet meer alleen ontworpen om uw gewicht te meten. Er zijn zoveel verschillende weegschalen die u nog meer verschillende metingen kunnen geven, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen u bij het maken van een keus.

Analoge weegschaal

Een analoge weegschaal is de meest eenvoudige weegschaal die u kan krijgen. Deze weegschaal is lekker ouderwets en heeft vaak een nostalgisch uiterlijk. De weegschaal werkt eenvoudig: u gaat erop staan en hij geeft uw gewicht aan.

Digitale personenweegschaal

Digitale personenweegschalen zijn steeds geavanceerder. De meest eenvoudige digitale personenweegschaal werkt net als de analoge weegschaal, maar hij werkt met vier elektroden die het gewicht opmeten en dit in digitale cijfers op de display laten zien. Dit is op 100 gram nauwkeurig.
Lichaamsanalyse

Naast de ‘normale’ personenweegschaal zijn er tegenwoordig ook weegschalen die een volledige lichaamsanalyse doen. Deze weegschalen meten niet alleen het gewicht, maar ook het lichaamsvet, lichaamsvocht, de botmassa, spiermassa en het BMI. Deze volledige lichaamsanalyse helpt u bij het bereiken van uw streefgewicht of bij uw sportmissie. Deze weegschalen zijn gemaakt van kunststof of van tijdloos veiligheidsglas.

Babyweegschalen

Ook voor onze kleinste medemens hebben we speciale weegschalen. U wilt natuurlijk weten of uw kindje goed groeit en het juiste gewicht volgt. We hebben speciale weegschalen waar u met uw kindje op kunt gaan staan. U gaat daarna alleen op de weegschaal staan en de weegschaal berekent uw gewicht en dat van uw kindje. Zo houdt u niet alleen het gewicht van uw baby bij, maar ook nog eens dat van uzelf én kunt u uw kindje gewoon, vertrouwd vasthouden tijdens het wegen.

Regelmatig wegen

Voor iedereen is het belangrijk af en toe te wegen, zowel als u sport als wanneer u niet zoveel aandacht besteed aan uw gewicht. Uw gewicht kan namelijk gemakkelijk wisselen zonder dat u het merkt. Ernstige gewichtsschommelingen hebben vaak iets te maken met uw gezondheid en op deze manier kunt u ze gemakkelijk ontdekken. Bij het wegen is het vooral belangrijk op hetzelfde moment te wegen (bijvoorbeeld vlak na het opstaan), zodat u een stabiel beeld heeft van uw gewicht. Wanneer u nog niks gegeten heeft zal het verschil dat komt door vocht en voedsel in uw lichaam minimaal zijn per dag.