Mannen en vrouwenshampoo

Wat is het verschil tussen mannen- en vrouwenshampoo?

Shampoo is een veelgebruikt product onder de mensen. De keuze tussen een mannen- en vrouwenshampoo is vaak snel gemaakt. Ben jij een man? Dan ga je vanzelfsprekend voor een mannenshampoo en voor vrouwen geldt het andersom net zo goed. Alhoewel de Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen een mannen- en vrouwenshampoo? Hierover leest u meer!

Shampoo als gemeengoed

Als wij de televisie reclames mogen geloven is elke shampoo afgestemd op zowel haartype als geslacht. Elke vrouw en man heeft uniek en speciaal haar dat een speciale verzorging en formule nodig heeft om te verzorgen. In het contrast hiervan zal het zal u wellicht verbazen dat shampoos vroeger gemeengoed waren onder mannen en vrouwen. Iedereen gebruikte gewoon dezelfde shampoo! Iets wat tegenwoordig vrij ondenkbaar is.

Uiterlijke verschillen

Een duidelijk verschil wat niemand ontgaat zijn natuurlijk de verpakking, geur en de kleur van de verschillende shampoos. Zowel mannen als vrouwen laten bij de aankoop leiden door de verpakking van een shampoofles. Wanneer de shampoo eenmaal gebruikt geven de geur en kleur als het ware een bevestiging van je keuze. Het inhoudelijke verschil tussen de ingrediënten blijft hierbij onduidelijk.
De inhoudelijke verschillen

Shampoos voor mannen en vrouwen zijn er in meer verzorgingsvarianten, denk hierbij aan meer glans, meer kleur, meer volume, voor stijl haar, voor krullen etc. Deze shampoos bevatten ook aanzienlijk verschillende ingrediënten die bevorderlijk zijn voor het gewenste haartype.
Er is echter geen verschil tussen mannen en vrouwen als je kijkt naar elk type shampoo. Dat komt ook omdat het haar van mannen en vrouwen nagenoeg hetzelfde is. Zowel bij mannen als vrouwen is de opbouw, de verschillende lagen waaruit het haar is opgebouwd, exact hetzelfde. Verschillende soorten haar zoals dik , dun , vet of droog hebben vaak een erfelijke oorzaak en zowel mannen als vrouwen hebben hiermee te maken.

Mannen en vrouwen kunnen dus ook prima uit de voeten met dezelfde shampoo. De basisfunctie van shampoo is het reinigen van het haar. De ingrediënten vormen dan ook de basis van deze shampoo functie, waarbij de ingrediënten zijn afgestemd op de verschillende haartypen. Anti-roos of haarbreuk-herstellend zijn hier voorbeelden van.

Typische mannen- en vrouwenshampoos

Het merk Palmolive biedt een shampoo voor de vrouw die het haar laat glanzen als een parel en natuurlijke zacht aanvoelen en verzorging geeft aan droog en beschadigd haar.

Het merk Adidas biedt een shampoo voor de man die de frisheid laat voelen van de unieke geur over uw gehele lichaam en haar.