massage

Rugklachten oplossen met massage

Rugklachten komen vaak voor; ongeveer 80% van de volwassenen heeft last van een zeurende of stekende pijn. Dit kan veel nadelen geven tijdens uw werkzaamheden.

Oorzaken rugklachten

Rugklachten ontstaan door een samenspel van factoren, die zowel persoons- als werkgebonden zijn. Er zijn drie verschillende factoren die rugklachten kunnen veroorzaken.
Persoonlijke factoren: lichaamsopbouw, lichaamsgewicht, stressfactoren en de algehele conditie.
Werkgebonden factoren: fysieke activiteiten zoals tillen, zitten, staan en onverwachte bewegingen. Als mensen tevreden zijn met het werk wat ze doen blijkt dat er minder klachten zijn.
Sportieve factoren: bij het sporten kan het ook zijn dat je klachten krijgt, dit komt vaak doordat je de rug overbelast wordt of een oefening verkeerd wordt uitvoert (denk hierbij aan fitness).

Hernia

Een Hernia is ook een vaak voorkomend verschijnsel in Nederland, dit komt vaak voor bij mensen met een instabiele rug of mensen die de rug verkeerd belasten. Daarnaast kan een hernia ook voorkomen bij menen die een (aut0-)ongeluk hebben gehad.
Een hernia ontstaat voornamelijk door slijtage van de tussenwervelschijf. Bij ongeveer de helft van de mensen die ouder is dan 50 jaar komt dit voor; het hoort bij het verouderingsproces.

Rugklachten verhelpen

Er zijn steeds meer verschillende oplossingen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld naar een massagesalon gaan om de rug los te kraken, oefeningen doen voor de rug of u kunt gebruik maken van massageapparaten.

Het voordeel van een massageapparaat is dat het eenmalige kosten zijn die u uitgeeft en dat u het gewoon thuis kunt uitvoeren, op elk gewenst moment.

Er zijn verschillende massageapparaten waar u gebruik van kunt maken:
1. Rugmassage apparaten  hebben verschillende programma’s die u kan afspelen. De apparaten zijn ergonomische ontworpen, waardoor ze eenvoudig vast te houden zijn en bediend kunnen worden. De apparaten hebben een speciale vormgeving, zodat u zich niet met andere lichaamsdelen hoeft in te spannen om uzelf een heerlijke rugmassage te geven. De rugmassages verschillen tussen een normale massage of een massage met warmtewerking voor het extra losmaken van de spieren.
2. Hoofdmassage maakt door middel van vibratie de nek -rugverbinding helemaal los. Hierdoor vermindert spanning in de schouders en nek en kunt u helemaal tot rust komen. Eventuele hoofdpijn door spanningen in de nek en schouders worden hierdoor ook verminderd.
3. Infraroodmassage werkt met warmte en rood licht. Deze combinatie zorgt ervoor dat spieren en gewrichten minder pijn doen. Deze apparaten zijn ideaal bij spierpijn, gewrichtspijn of reuma. Het massageapparaat geeft warmte af, waardoor de huid en de eerste lagen van de huid behandeld worden. De infraroodstralen zorgen ervoor dat ook de diepere lagen behandeld worden en de pijn vermindert.
4. Klopmassage verlicht in korte tijd de spieren. De kloppende beweging zorgt ervoor dat spieren ontspannen.
5. Lichaamsmassage  geeft een heerlijke, ontspannende en/of pijnverlichtende massage. De apparaten zijn voor het gehele lichaam te gebruiken en wisselen af van grootte, snelheid en intensiteit van de massage. De apparaten zijn naar wens in te stellen en geven u zo een algehele massage die helemaal op uw wensen en behoeften is afgestemd.
6. Massagekussens  geven een totale massage van bovenbenen tot nek. De kussens kunnen bevestigd worden aan elke stoel en kunnen verschillende programma’s uitvoeren. De kussens zijn ideaal voor op het werk of thuis op de bank. Een massagekussen heeft een bedieningspaneel die u helpt de gewenste massage in te stellen en kan naast de bekende en eenvoudige vibratiemassage ook vaak een heerlijke Shiatsu-massage geven. De Shiatsu-massage zorgt ervoor dat uw spieren gekneed worden door de draaiende koppen en uw spieren daardoor helemaal los komen. Een heerlijke en geweldige oplossing voor uw bureaustoel op het werk, zodat uw spanningen door de verkeerde houding achter de computer direct worden verlicht.
7. Massagestoelen zijn vast stoelen die in de kamer gebruikt kan worden voor een heerlijke massage. Er zit een bedieningspaneel bij, hierdoor kunt u ook verschillende programma’s uitvoeren. De massagestoelen zijn groot en staan vast in de kamer. De programma’s verschillen in intensiteit, massagezone en duur. U kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde massages of zelf een massage uitzoeken die voor u geschikt is. Zo wordt uw gehele lichaam op de juiste manier behandeld.
8. Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur, waarmee de energieën van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities van onder andere uw rug. Vooral de voeten zijn hierbij belangrijk. De alternatieve geneeskunde duidt aan dat zones op de voeten in verband staan met verschillende delen van het lichaam. Een voetreflexmassage kan ervoor zorgen dat u in andere delen van het lichaam geen klachten meer heeft. De acupressuurmassage wordt dan ook gegeven aan de voeten, zodat elke zone van de voeten behandeld wordt en klachten in de rest van het lichaam verminderen of verdwijnen.

Met al deze apparaten heeft u een volledig aangepaste massage. Neem eens een kijkje op de webshop voor massageproducten (klik op de blauwe tekst voor de pagina) en bepaal welk product voor u het best is. Met een massageapparaat heeft u thuis, onderweg, op vakantie of op het werk een heerlijke massage die volledig aan u is aangepast en pijn en spanningen verlicht.