Ragers gebruiken om tandproblemen te voorkomen

Om irritaties en problemen met het tandvlees te voorkomen is het gebruik van interdentale ragers erg belangrijk. Met dit handige hulpmiddeltje wordt tandplak tegen gegaan en kun je jezelf dus een heleboel tandproblemen besparen. Ragers zijn geschikt voor het schoonmaken van de ruimtes tussen de kiezen en tanden. Deze ragers komen bijna overal tussen en dankzij de zachte plastic coating die om het ijzerdraadje heen zit, worden je tanden, kiezen, implantaten en/of orthodontische apparatuur niet beschadigd.

Verschillende soorten ragers

Ieder gebit kent zijn eigen kenmerken, de één heeft nou eenmaal grotere ruimtes tussen de tanden zitten dan anderen. Daarom zijn ragers beschikbaar in allerlei soorten en maten. Dankzij deze verschillende uitvoeringen zijn ragers voor iedereen geschikt. Weet je niet welke soort ragers het beste geschikt is voor jouw gebit? Vraag dan je tandarts en/of mondhygiënist voor professioneel advies.
Te weinig ruimte voor ragers?

Is de ruimte tussen je tanden en/of kiezen toch te klein voor het gebruik van ragers? In dat geval is het aangeraden om tandenstokers te gebruiken. Mocht je de ruimtes tussen je tanden en kiezen nu nog steeds niet kunnen schoonmaken, gebruik dan een flosdraad. Op deze manier wordt je gebit toch volledig gereinigd en zullen er minder snel tandproblemen ontstaan.

Beginnen met het gebruik van ragers

Het gebruik van een rager kan in het begin moeilijk en pijnlijk zijn. Het ontstoken tandvlees kan gemakkelijk gaan bloeden, en dit kan pijn doen. Wanneer je de ragers dagelijks gebruikt zal de ontsteking vanzelf verdwijnen en stopt het bloeden ook. Wanneer dit het geval is wordt het gebruik van een rager dus ook niet meer pijnlijk. Bloedend tandvlees kan tevens ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Wordt het bloeden niet minder of wordt het juist nóg erger? Raadpleeg dan je tandarts of mondhygiënist.

Bestel hier zeer voordelig de beste ragers