Tips, puisten, puistjes, creme, scrubb, masker, gezichtsverzorging, gezichtsreiniging

Puisten verwijderen en voorkomen, hoe doe ik dat?

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. De vorming van puistjes en acne. Alhoewel hiertegen nog steeds geen wondermiddel bestaat zijn er weliswaar vele nuttige tips en producten om deze te voorkomen en te verwijderen. Graag lichten wij deze dan ook toe!

Het ontstaan van puisten

Het ontstaan van de puisten is een natuurlijk proces. De hormoonhuishouding veranderd, daardoor neemt de vet-productie zwaar toe. De uitgang van talgklieren kunnen verstopt raken en door de samenwerking met een huidbacterie kunnen puisten ontstaan. Als er pus ontstaat in de ontsteking, dan is de puist geboren en zal die verder uitgroeien. Peuteren of krabben maakt het eigenlijk alleen maar erger. Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals sommige cosmetica.

Dagelijkse reiniging

De puisten ontstaan als de poriën in je gezicht of ergens anders in je lichaam verstopt raken. Dit voorkom je in de eerste plaats door je gezicht goed schoon te maken en te houden. Doe dit bijvoorbeeld door ‘s ochtends en ‘s avonds je gezicht te reinigen. Het is belangrijk dat je kijkt naar welk type reinigingsproduct bij jouw past. Je moet wel producten gebruiken die bij jouw huid passen anders kan het misschien nog wel erger worden. De keus bestaat eigenlijk uit een vette, droge, gecombineerde of normale huid.

Intensive reiniging 

Naast het dagelijkse reinigen van je gezicht, is het raadzaam om je gezicht met enige regelmaat intensief en grondig te reinigen. Dit doe je ongeveer één keer in de week door je gezicht te scrubben. Daarmee verwijder je dode huidcellen en geef je de doorbloeding van je huid en goede boost. Een andere methode om je gezicht intensief te reinigen is door te stomen. Bij stomen hang je gedurende tien minuten tot een klein kwartier boven een bak heet water. Aan het water kan je eventueel een geurende aroma toevoegen voor een lekkere geur. Daarbij kan je een handdoek op je hoofd leggen om de warmte vast te houden. De damp van het hete water zorgt ervoor dat je poriën zich openen en jij je gezicht goed kunt schoonmaken. Als je klaar bent met reinigen van je gezicht is het belangrijk om je huid af te spoelen met koud water of na te behandelen met een tonic crème . Dan sluiten de poriën weer. Als je dit niet doet zullen de poriën openblijven en dan komt er makkelijk weer vuil in.

Een gezichtsmasker 

Een gezichtsmasker is misschien wel de beste manier om je huid te reinigen. Het beste moment om een gezichtsmasker aan te brengen is nadat jij je gezicht hebt gestoomd of gescrubd. Dit is omdat je poriën dan open staan en de werkende stoffen van het masker dus tot diep in de huid kunnen doordringen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende gezichtsmaskers dat de keus moeilijk wordt. Hierbij wat keus uit de beste gezichtsmaskers, op https://www.voordeeldrogisterij.nl/

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/gezichtsmasker

Voeding

Tegenwoordig gaan er veel verhalen in de ronde dat je van chocolade, fastfood en vette vis puistjes kan krijgen. Of dat citroensap je huid juist zuivert. Veel verhalen over voeding en puistjes zijn fabeltjes, maar toch is het niet erg om je voeding een beetje in de gaten te houden als je veel last hebt van puistjes. Je zou bijvoorbeeld eens een test met jezelf kunnen doen wanneer je speciale producten eet om te kijken of je daarna puisten krijgt of een onzuivere huid. Een andere helpende methode tegen puistjes is om genoeg water drinken per dag omdat erg gezond is voor het lichaam. Normaal gesproken ontdoet ons lichaam zich van afvalstoffen via vocht, (zweet, plas, etc.) maar als je minder dan twee liter drinkt, zoekt je lichaam naar andere manieren.
Regelmatig wassen

Het is tegenwoordig niet alleen belangrijk om je lichaam te reinigen, maar ook om vaak schone kleding aan te trekken en je beddengoed te verschonen. Na een lange dag werken bijvoorbeeld is niet alleen ons lichaam vuil geworden van omgevingsfactoren, maar ook je kleding. Wanneer je te lang in ‘vieze’ kleding loopt kan dit ervoor zorgen dat je puistjes krijgt op andere delen van het lichaam. Denk hierbij aan puistjes op je rug. Daarom is het belangrijk om regelmatig je beddengoed te wassen en dan in het bijzonder je kussen. Je kunt namelijk net zo goed niet je gezicht reinigen als je vervolgens je hoofd in een vies kussen legt want dat heeft dan geen effect.

Pak je rust

Wanneer je stress hebt of weinig slaapt, heb je vaak ook last van een onzuivere huid. Vandaar dat je juist voor die ene afspraak waar je je al tijden zenuwachtig voor bent, opeens helemaal onder de pukkels zit. Heel vervelend omdat het juist dan erg slecht uitkomt. Zorg daarom dat je veel rust krijgt en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

Gebruik van zonlicht

Je zal vast weleens hebben gemerkt dat je in de zomer over het algemeen minder last hebt van puisten. Dit heeft te maken met de positieve effecten van zonlicht op onze huid. Licht doodt de bacteriën die juist puistjes veroorzaken, waardoor puisten verdwijnen. In de winterperiode is het lastig om gebruik te maken van zonlicht. Neem daarom eens een kijkje bij een schoonheidsspecialist want die hebben apparaten waarmee ze het zonlicht nabootsen en je huid behandelen. Daarbij als een keer de zon schijnt, ga lekker buiten een eindje wandelen bijvoorbeeld. Zorg dat je iedere dag een tijdje buiten bent voor frisse lucht en om zonnestralen op te vangen.

Camoufleer 

Wanneer je in de spiegel kijkt en een puist ontdekt wil je hem waarschijnlijk het liefste verstoppen onder een dikke laag make-up. Maar dat is juist heel onverstandig. Puisten ontstaan doordat je poriën verstopt zijn geraakt. En dat is precies wat make-up ook doet. Zij sluiten poriën af. Wanneer je toch graag make-up wilt gebruiken is het belangrijk om voor een natuurlijke make-up te kiezen. Zoals een make-up variant die ‘ademt’. Als je make-up op doet is het verstandig om bij thuiskomst meteen je make-up eraf te halen. Zo sluit je de huid niet onnodig lang af.

Laat de huid met rust

Wanneer je een puistje ontdekt zit je er vaak de hele dag bewust of onbewust aan. Even voelen of die puist er nog zit. Het is heel verleidelijk om aan je puist te zitten of meteen te willen uitknijpen, maar dat is juist onverstandig. Want door aan je pukkels te zitten, verspreid je bacteriën en veroorzaak je vaak juist alleen maar meer puistjes. Daarnaast kan al dat pulken resulteren in littekens of rode vlekken op je gezicht.

Producten tegen puisten

Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten voor je gezicht. Er zijn tegenwoordig alleen zoveel verschillende producten dat het lastig is om te kiezen. Wij zullen uw daarbij helpen. Neemt uw eens een kijkje voor de beste producten op gebied van huidverzorging op https://www.voordeeldrogisterij.nl/.

Producten voor een onzuivere huid: Het is zeer belangrijk om je gezicht goed te onderhouden en te verzorgen. Daarbij zijn de juiste producten meer dan gewenst. Voorbeelden van producten die goed helpen bij een onzuivere huid zijn de crèmes, en reinigingsdoekjes. Deze producten helpen bij een onzuivere huid om het te herstellen en te bewaren.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/onzuivere-huid-en-acne

Producten voor de gezichtsreiniging: Deze producten zijn bijna hetzelfde als de producten voor de onzuivere huid. Alleen deze producten zijn toch echt meer gericht op het reinigen van de huid met bijvoorbeeld, scrubs, gezichtsdoekjes en lotion.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/gezichts-reiniging