mee eters, mee-eters, neus, gezicht, huid, mee eters verwijderen, mee eters neus, puisten, porien, zwarte puntjes, verwijderen, voorkomen, verzorging

Mee eters verwijderen, hoe doe ik dat?

Mee eters kunnen zeer hardnekkig zijn. Iedereen zal die zwarte puntjes op de neus of ergens anders op het lichaam herkennen. Deze zwarte mee eters zien er vies en onverzorgd uit, maar wat kun je er nou tegen doen? Er zijn vandaag de dag veel helpende producten met handige tips om mee eters te verwijderen en te voorkomen. Benieuwd? Lees dan gerust verder. 

Wat zijn mee eters?

Een mee eter wordt ook wel een comedo genoemd, wat eigenlijk een verstopte talgklier is. In de uitgang van de klier zit in dat geval een propje huidcellen met talg. Er zijn verschillende soorten mee-eters:

Open mee eters, met een grijszwarte prop:
De zwarte kleur wordt veroorzaakt door de lichaamseigen stof melatonine, waardoor er dus geen vuil of viezigheid is. Deze herken je aan een zwart puntje op de huid.

Gesloten mee eters, met een witte prop:
Deze kun je herkennen aan een wit puntje in je huid. De witte varianten liggen dieper in de huid en zijn daardoor moeilijker te verwijderen dan de zwarte proppen, omdat die namelijk meer aan het huidoppervlak liggen. Voornamelijk de witte mee eters kunnen ontstoken raken en zo uitgroeien tot een puist.

Mee-eters voorkomen

Mee-eters zijn in zekere zin huidolien vermengd met dode huidcellen die vastzitten in je poriën. Je kunt de mee-eters gemakkelijk verwijderen met een neusstrip, maar vaak zijn ze binnen een paar dagen weer terug op hun plek. Mee eters zijn zeker te voorkomen door uw gezicht goed te reinigen en schoon te houden. Vermijd het gebruik van zeep en vette producten die de poriën kunnen verstoppen. Speciale scrubs kunnen ook helpen om mee-eters te voorkomen. Het is vooral belangrijk om je huid gezond en schoon te houden. Wanneer je mee eters opmerkt is het erg belangrijk om er niet aan te zitten, maar om deze met rust te laten. De meeste mee eters ontstaan op of rond de neus. Vaak zijn het honderden mee eters tegelijk.
Mee eters verwijderen

Mee eters verwijderen is niet gemakkelijk en kan ook nog eens voor meer schade zorgen aan de huid. Mee eters verwijderen is daarom een lastige zaak. Het is beter en verstandiger om mee eters met rust te laten en gebruik te maken van speciale producten om de mee eters te verwijderen. Zorg bijvoorbeeld voor een schone en gereinigde huid. Het beste is om de mee eters met rust te laten, daardoor zullen ze vanzelf verdwijnen. Het is belangrijk om gezond te eten en vette producten te vermijden.

Mee eters uitknijpen

Wanneer je nu puisten of mee eters hebt op je kin, voorhoofd, rug, armen of neus, het is het niet verstandig om de puist zelf uit te knijpen. Wanneer je dit te hard doet kunnen er littekens achterblijven op de plek waar eerst de puist of de mee eter zat. Het uitknijpen kan ook zorgen voor nog meer huidproblemen of mee eters omdat er een kans bestaat dat bacteriën onder je nagels zitten. Deze bacteriën kunnen in de huid terecht komen en dat kan leiden tot nieuwe ontstekingen of mee eters. Wanneer je toch van plan bent om de mee eter uit te knijpen is het belangrijk om dit veilig en schoon te doen. Zorg er als eerst voor dat de huid goed gereinigd is, en dat de poriën open zijn door het bijvoorbeeld eerst te stomen. Hang bijvoorbeeld een minuut of 10 boven een bak met kokend water. Neem daarna een stukje steriel gaas of tissue tussen je vingers en knijp de mee eter er met de zijkant van je vingers uit. Als het moeilijk gaat of het doet pijn, stop er dan onmiddellijk mee en ga niet forceren. Een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken is een comedonenlepeltje. Dit is een langwerpig lepeltje met een gaatje erin. Als je dat gaatje op de mee eter legt en vervolgens voorzichtig op de mee eter drukt, komt het zwarte puntje vanzelf naar boven.

Infinitive Beauty – Deep Cleansing Black Mask Mee-eter verwijderaar 

Met deze Infinitive Beauty – Deep Cleansing Black Mask Mee-eter masker kunt u mee-eters verwijderen. Het masker is speciaal ontworpen om de mee-eters te verwijderen. Het masker is makkelijk aan te brengen op uw gezicht en werkt direct nadat u het heeft aangebracht. Het gezichtsmasker is zwart en moet 30 minuten lang intrekken. Het masker doet zijn werk wanneer het hard wordt. Hierdoor wordt een laagje op uw gezicht gevormd dat alle onzuiverheden opneemt. Dit masker is een remmend middel tegen mee-eters, puistjes, verstopte poriën en dode huidcellen. Uw huid zal na gebruik van het masker zacht aanvoelen.

Gebruiksaanwijzing:
Verdeel een laagje van het masker op uw schone en droge huid. U kunt het masker aanbrengen met de handen of met een kwastje. Zorg er voor dat u niet in de buurt komt bij uw ogen, wenkbrauwen en uw lippen. Laat het masker dan 30 minuten drogen. Tijdens het verwijderen van het masker kunt u het beste beginnen bij een van de buitenste randen. Overige resten van het masker kunnen verwijderd worden met warm water. Om uw huid te verzorgen kunt u na de tijd het beste een vochtinbrengende crème gebruiken. Gebruik het masker niet te vaak, wij raden aan om het masker een tot twee keer in de week te gebruiken. Met een tube Black Mask kunt u ongeveer 15 keer doen, dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid die u gebruikt.

peel-of-mask-pg