Luchtvochtigheid in de winter

In de wintermaanden is het moeilijk de juiste luchtvochtigheid in huis te bereiken en te behouden. Voordeeldrogisterij helpt u hier een handje mee.

Luchtbevochtiging

Een te droge lucht kan zorgen voor problemen met meubels, als trekken van het hout, maar ook voor gezondheidsproblemen. Zo krijg je een droge huid, droog haar, maar ook droge luchtwegen. Dit alles kan erg ongemnakkelijk zijn, vooral omdat het in de winter al moeilijk is gezond te blijven. Gelukkig heeft thuistesters een aantal luchtbevochtigers die u kunnen helpen de juiste luchtvochtigheid in huis te bereiken. De luchtbevochtigers zijn digitaal, makkelijk te bedienen en bevochtigen met warme en/of koude damp. U vindt ze hier.
Luchtontvochtiging

Naast bevochtigers heeft thuistesters ook ontvochtigers. Dit is vooral voor ruimtes waar het erg benauwd is. Zo kan dit helpen op een zolder of een ruimte waar ook vaak was hangt. De luchtvochtigheid is hier erg hoog en kan zorgen voor benauwdheid voor mensen, maar ook weer problemen met meubels of het ontstaan van schimmels. De ontvochtigers zijn evenals de bevochtigers digitaal en eenvoudig te bedienen. U vindt ze hier.

Luchtreiniging

Om de lucht schoon te houden zijn er speciale luchtreinigers ontwikkeld. De reinigers hebben verschillende soorten filters, waarbij een HEPA-filter zorgt dat 99% van de verontreiniging uit de lucht wordt gehaald, dus ook de kleinste deeltjes. De luchtreinigers zijn ideaal voor ruimtes die stoffig zijn, waar gerookt wordt of voor mensen die astma of allergieën hebben. De lucht wordt volledig gereinigd, en stofdeeltjes, geurtjes en bacteriën worden verwijderd uit de lucht. U vindt ze hier.