Hoe krijg ik mooie oksels?

Elke vrouw droomt er wel van, mooie gladde oksels. Dit is vooral erg belangrijk in de zomer, want wie wil er nou niet verzorgd uit zien. Scheerwondjes, bultjes en donkere plekjes vormen grote ongemakken. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om dit soort ongemakken te voorkomen. In dit blog geven wij je de beste tips voor mooie oksels!

Wax je oksels

Heb jij ook bijna altijd last van een donkere kleur op je oksels terwijl je ze toch echt met de uiterste precisie geschoren hebt? Dit is het gevolg van het feit dat er onder je eerste huidlaag piepkleine, korte donkere haartjes verborgen zitten. Een simpele waxbehandeling kan dit soort ongemakken op een gemakkelijke manier voorkomen.

Klik hier voor de meest voordelige waxproducten
Scheren van je oksels

Als je toch van plan bent om je oksels te scheren is het van groot belang om in de juiste haarrichting te scheren. Wanneer je namelijk tegen de haarrichting in gaat scheren wordt de kans op rode bultjes en pijnlijke plekjes enorm vergroot. Ook is het van belang om scherpe scheermesjes te gebruiken, dit komt de huid namelijk ten goede. Botte scheermesjes richten namelijk meer schade dan resultaat aan, en dat is iets wat je absoluut niet wil.

Klik hier voor de meest voordelige scheermesjes

Verwijder dode huidcellen

Om een oneffen okselhuidskleur te voorkomen is het belangrijk om de opgehoopte huidcellen te verwijderen. Om de dode huidcellen te verwijderen kun je het beste een goede scrub gebruiken.

Klik hier voor de meest voordelige scrubproducten

Gebruik een verzorgende deodorant

Vooral in de zomermaanden is het vaak erg warm. Tijdens dit warme weer zweet je sneller en dat is voor vele mensen dé reden om veel deodorant te gebruiken om zweetgeur tegen te gaan. Maar al dit sprayen, rollen en spuiten kan gevolgen hebben voor je okselhuid. De chemicaliën uit de deodorant kunnen verkleuring van je okselhuid en irritaties veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een verzorgende deodorant te gebruiken, het liefst een die speciaal gemaakt is voor de gevoelige huid.

Klik hier voor de meest voordelige en verzorgende deodorants