Kiezen van de juiste shampoo tegen haaruitval

Hoe kies ik een juiste shampoo tegen haaruitval?

Een goede shampoo is belangrijk als u uw kostbare haren wilt behouden. Naast reinigen van het haar en de hoofdhuid kan shampoo ook bijdragen aan de voeding hiervan. Het is verstandig goed na te denken over de anti-haaruitval shampoo die gebruikt zal worden. Hierna volgen 7 factoren die helpen bij de keuze van een anti-haaruitval shampoo.

  1. Het type haar speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste anti-haaruitval shampoo. Dit staat tegenwoordig vermeld op de shampoo, het kan bijvoorbeeld voor droog of juist vet haar bedoeld zijn.
  2. Een shampoo die specifiek mild is voor de hoofdhuid is een goede optie. Dit product bevat dan geen agressieve ingrediënten voor de hoofdhuid, dit is een perfect medium voor haargroei.
  3. Kijk of de anti-haaruitval het ingrediënt Minoxidil bevat. Het is gebleken uit onderzoek dat Minoxidil effectief is bij de behandeling van kaalheid bij mannen. Dit ingrediënt maakt het haar dikker en kan zorgen voor hergroei van het haar.
  4. 5-ARD (alpha-reductie) remmer in vloeibare vorm is een enzym. Dit enzym zorgt ervoor dat de DHT in de haarzakjes geremd wordt, zo vallen haren minder snel uit. Dit is een werkend ingrediënt wat in een anti-haaruitval shampoo kan zitten.
  5. De anti-haaruitval shampoo moet naast reinigen ook een conditionerende functie bezitten. Een conditionerende shampoo kan een bijdrage leveren aan een gezonde hoofdhuid.
  6. Er zijn homeopathische, natuurlijke en medicinale shampoos. Een tip is om goed naar de gezondheidsvoorschriften te kijken. Er kunnen namelijk hormonen zijn toegevoegd.
  7. Bij sommige anti-haaruitval shampoos worden plantaardige ingrediënten gebruikt. Er wordt beweerd dat Aloë Vera op een natuurlijke wijze haaruitval voorkomt. Verstandig is om de natuurlijke ingrediënten in een shampoo na te kijken.Bij het uitzoeken bij de perfect anti-haaruitval shampoo kunnen deze 7 factoren de keuze makkelijker maken. Voor een goed advies kan ook altijd de huisarts of dermatoloog worden benadert.  Een huisarts of dermatoloog kan vaak de beste producten op het gebied van anti-haaruitval aanraden. De zekerheid van een goede aankoop hangt niet af van het uiterlijk van het product. Het product met de bijbehorende ingrediënten zijn belangrijker bij het aanschaffen van een anti-haaruitval shampoo.

Haar uitval shampoos die door de keuring komen

Revita
Revita is een wereldwijd bekend shampoo merk  tegen haar uitval. Jarenlang onderzoek heeft voor een hoge kwaliteit van dit shampoo merk gezorgd. De shampoos bevatten vele effectieve ingrediënten die haaruitval tegen gaan.

Revivogen
Dit shampoo merk tegen haaruitval is in het buitenland al een grote favoriet. Revivogen is in Nederland nog een vrij nieuw merk op de markt. Dit merk onderscheidt zich van de andere anti haaruitval shampoos door uit te gaan van natuurlijk middelen. Deze shampoos zijn mild en een aanrader voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.