Hooikoorts

Heb ik hooikoorts?

Een veel voorkomende vorm van allergie is hooikoorts. Een persoon met hooikoorts is erg gevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, bomen en planten. Een ander woord voor stuifmeelkorrels zijn pollen. Wanneer de ogen, neus, keel, mond of luchtpijp van iemand met hooikoorts in aanraking komt met het stuifmeel, raken de slijmvliezen geprikkeld. Wanneer de prikkelingen plaats vinden kunnen er klachten ontstaan.

Verschijnselen hooikoorts allergie

De verschijnselen die kunnen voorkomen zijn:

* Keel is droog en branderig, hierdoor kun je veel hoesten. Kriebelhoest kan er ook door komen.
* Jeukende ogen, die ook kunnen gaan tranen.
* Neus gaat jeuken, waardoor je veel moet niezen. Je kunt ook last hebben van een verstopte neus of een ‘loopneus’.
* Koortsig en eerder moe zijn dan wanneer je geen last hebt van hooikoorts.
* Een vol gevoel hebben in je hoofd.

Al deze klachten zijn niet altijd het gevolg van hooikoorts. Je kunt ook allergisch zijn voor katten of huisstofmijt.
Klachten in de bloeitijd

Wanneer je last hebt van hooikoorts kunnen er in de bloeitijd veel klachten optreden. Bomen bloeien eerder dan grassen. Mensen met een allergie voor boomstuifmeel krijgen al vroeg (februari-maart) klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar (mei-juni) last krijgen. Sommige mensen hebben het hele seizoen last van hooikoorts, anderen af en toe een dag. Het stuifmeel verspreidt zich in de lucht, vooral op mooie zonnige, winderige dagen. De hooikoorts kan dan erger worden. Activiteiten buitenshuis, zoals wandelen, fietsen en kamperen, kunnen dan veel klachten geven.

Hoe test ik mezelf op een hooikoorts allergie?

De Allergie-Check test is de test om thuis uit te vinden of u allergisch voor pollen bent. De Allergie-Check heeft namelijk een uniek gepatenteerd systeem waarmee je binnen een halfuur vast kan stellen of je hooikoorts hebt. De uitslag van de test is duidelijk en komt voor 98% overeen met de laboratoriumtesten.

Reageert het lichaam te heftig op de aanwezigheid van pollen? Met behulp van een klein druppeltje bloed weet je of je allergisch bent! Het druppeltje bloed is gemakkelijk af te nemen met de meegeleverde lancet.

De test is ook te gebruiken om te zien of je medicatie tegen pollenallergie werkt. Als je de test uitvoert terwijl je al een tijdje de medicijnen slikt, kan je, bij goed werkende medicatie, een negatieve uitslag verwachten.

De Allergie-Check Pollen / Hooikoorts Testen bestellen bij Voordeeldrogisterij.nl

Voordeeldrogisterij.nl is al meer dan 10 jaar specialist in zelftesten. Verzenden gaat anoniem en discreet.

* 100 % anoniem.
* Discreet verpakt.
* Snel verzonden (Voor 16:00 uur bestellen, dezelfde dag verzonden).
* Bestel hier de Allergie-Check Pollen- of Hooikoorts Testen.