Voeten, zweet, zweten, geur, stank, stinkvoeten, extreem, extreme, oplossing, tips

Extreme zweetvoeten behandelen! Hoe doe ik dat?

Het is misschien wel een van de beschamende factoren die iemand kan ervaren. Transpiratie aan de voeten of nog erger; Extreme zweetvoeten. Hoe vervelend het verschijnsel ook kan zijn. Wij zullen uw helpen met de beste tips om extreme zweetvoeten tegen te gaan en zo weer te genieten van uw mooie frisse voeten. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Wat zijn nou precies zweetvoeten

Met het woord zweetvoeten worden meestal voeten bedoeld die een onaangename geur verspreiden. Deze vieze stank ontstaat door geuren die door bacteriën en/of schimmels worden geproduceerd. Bekende factoren van stinkvoeten zijn toch wel de stinksokken en de tenenkaas. Bacteriën groeien het best op plekjes die erg vochtig en warm zijn en waar genoeg voedingstoffen zijn in de vorm van huidschilfers. De voeten zijn dus voor bacteriën de ideale plek. Zweetvoeten tegen gaan, kun je dit zelf doen? Het is zeker mogelijk om van je zweetvoeten af te komen. Er zijn tegenwoordig producten verkrijgbaar die een oplossing kunnen zijn voor jouw zweetvoeten. Daarnaast kun je ook bepaalde handelingen uitvoeren om de zweetvoeten aan te pakken en te bestrijden.

Schone en droge sokken+schoenen

Schone en gewassen voeten kunnen alsnog zweetvoeten produceren. De schoenen waar je voeten ingaan zitten namelijk vol met allerlei bacteriën, hetzelfde geldt voor gebruikte sokken. Als er een zweetgeur blijft hangen in de schoenen of sokken, denk er dan over na om nieuwe aan te schaffen om zo de geur te verwijderen. Het materiaal heeft de grootste invloed, houd hier rekening mee, leren schoenen en bijvoorbeeld katoenen sokken worden aangeraden.

Droge voeten 

Het is belangrijk om je voeten zoveel mogelijk droog te houden, zodat de bacteriën zich minder snel kunnen verdubbelen. Droog daarom je voeten goed af en dan vooral tussen de tenen. Er is ook een goed middel tegen zweetvoeten; talkpoeder. Er zijn talkpoeders waar middelen inzitten tegen voetschimmel en andere bacteriën. Dat betekent automatisch ook een goed product tegen zweetvoeten.

Sokken dragen 

In dichte schoenen wordt het snel warm en je voeten gaan zweten. Dit zweet wordt normaal gesproken opgenomen door je sokken, waardoor de bacteriën ook in je sokken terecht komen. Wanneer je geen sokken aan trekt dat dan zal het zweet in je schoenen trekken, waardoor ze sneller en extremere zullen ruiken dan daarvoor. De geur zal daarna ook niet meer zo snel uit de schoenen verdwijnen.

Draag zooltjes tegen extreme zweetvoeten

Er zijn vandaag de dag inlegzooltjes die je kunnen helpen bij het voorkomen of behandelen van zweetvoeten. Ze absorberen namelijk de vieze geur en de bacteriën waardoor deze niet in je schoenen terecht komen.
Voeten-deodorant

Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende producten ontwikkeld tegen zweetvoeten. Waar je bij je oksel deodorant gebruikt, kun je nu ook deodorant voor je voeten gebruiken. Deze deodorant desinfecteert en beschermt je voeten tegen schimmels en bacteriën.

Sokken heet wassen 

De bacteriën vermenigvuldigen zich snel in een warme en vochtige omgeven. De bacteriën houden niet van kou of extreem hoge temperaturen. Je kunt schoenen of sokken in een diepvriezer leggen wat sommige mensen doen, alleen dit doodt de bacteriën niet. Hoge temperaturen doden bacteriën wel. Daarom zou je sokken en/of schoenen best een keer kunnen wassen op een temperatuur boven de 75 graden Celsius. Dit is namelijk pas de temperatuur dat bacteriën dood zullen gaan.

Verwijder overtollig eelt

Naast dat eelt op je voeten erg pijnlijk kan zijn, draagt het ook bij aan zweetvoeten. Dit ontstaat doordat eelt bij zweterige voeten veel vocht opneemt, Dat gene wat de groei van bacteriën stimuleert. Eelt verwijderen om de kans op natte, pijnlijke en geurende voeten te bestrijden is erg belangrijk.

Pedicure/ huisarts/ specialist

Er zijn zoveel verschillende dingen die je kunt proberen om van je zweetvoeten af te komen. Wanneer je deze hebt geprobeerd zonder enige en het gewenste resultaat, kun je het proberen bij een specialist zoals een pedicure of een huisarts. Deze kan je wellicht behandelen en persoonlijk adviseren, zodat je toch van je zweetvoeten af komt.

Producten tegen extreme zweetvoeten

Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om zweetvoeten tegen te gaan. Denk hierbij aan een voetenspray of het gebruik van talkpoeder. Er zijn zoveel verschillende soorten producten van anderen merken en ook nog eens in een verschillende prijsklasse. Kijk eens op https://www.voordeeldrogisterij.nl/ om zo de beste producten te verkrijgen voor een vriendelijke prijs.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/lichaams-verzorging/voetverzorging