Elektrische deken: de aanwinst voor de koude periode

De koude nachten komen ons weer tegemoet! In een koud bed slapen ligt niet altijd zo comfortabel en kan zorgen voor een onprettige nachtrust. Heeft u last van een koud bed en wilt u graag in een warm bed belanden? De elektrische deken zorgt voor een warm bed zodat u comfortabeler kunt slapen en geen last heeft van koude nachten. De elektrische deken is onmisbaar in uw koude slaapkamer!

De elektrische deken

Bij de elektrische deken lig je niet onder het deken maar er bovenop. De elektrische dekens leg je Eigenlijk is de naam elektrische deken fout. Je ligt namelijk niet onder de elektrische deken, maar er bovenop. De meeste elektrische dekens leg je op het matras van je bed, onder je hoeslaken. Deze elektrische deken laat je ook gewoon liggen als je gaat slapen. Er zijn ook elektrische dekens die je op je hoeslaken legt. Deze elektrische dekens worden vooral gebruikt om je bed op te warmen voordat je gaat slapen. Als je naar bed gaat haal je deze elektrische deken weg. Je kunt een elektrische deken gebruiken om heel je bed te verwarmen, maar er zijn ook elektrische dekens die je zo kunt instellen, dat ze de plek waar je voeten liggen extra verwarmen.

Materiaal elektrische deken

Een elektrische deken kan van verschillend materiaal gemaakt zijn. Hij kan gemaakt zijn van teddyfleece, katoen of polyester.
Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je een elektrische deken kopen, let er dan op van welk materiaal hij gemaakt is en welke eigenschappen het beste bij jou passen.

Katoen

Voordelen: De stof laat lucht en vocht door en neemt veel lichaamsvocht op. De stof blijft kwalitatief lang mooi.

Nadelen: De warmte wordt niet bijzonder goed vastgehouden en het deken mag nooit vochtig op geborgen worden.

Polyester

Voordelen: Het is een sneldrogende, vochtbestendige stof en blijft kwalitatief lang mooi.

Nadelen: Het elektrische deken ademt laat minder lichaamsvocht door en ademt minder goed. Daarnaast voelt de stof stroef aan
Teddyfleece

Voordelen: Het is een zachte stof en de warmte wordt goed vastgehouden.

Nadelen: Het lichaamsvocht wordt langer vastgehouden

Interessante feiten over de elektrische deken

– De luxere elektrische dekens kun je zo instellen dat ze het gedeelte van de voeten extra opwarmen.
– Je verliest ‘s nachts veel vocht. Door de elektrische deken verdampt dit vocht.
– Je hebt elektrische dekens voor tweepersoonsbedden, maar ook voor eenpersoonsbedden. Dat is dus ideaal voor als je partner geen elektrische deken nodig heeft maar jij wel.
– Een elektrische deken heeft verschillende standen qua warmte. Des te luxer de elektrische deken, des te meer standen.
– De meeste elektrische dekens kun je gewoon wassen in de wasmachine. Kijk of de schakelaar eraf gehaald kan worden.
– Sommige elektrische dekens hebben een speciale stand waarmee het bed snel opgewarmd kan worden.
– Misschien vind je het niet fijn dat de elektrische deken heel de nacht aanstaat, maar wil je wel warm in slaap vallen. Let er dan op of de elektrische deken na verloop van tijd automatisch uitgeschakeld wordt.
– Wanneer een elektrische deken temperatuur beveiliging heeft, dan zal hij niet warmer worden dan de temperatuur die je ingesteld hebt. Toch niet helemaal zeker van een elektrisch deken? Een Plaid kopen kan natuurlijk ook!

Conclusie

Als je het onprettig vindt om in een koud bet te liggen is een elektrisch deken een must have. Een elektrisch deken is ideaal als je een koude slaapkamer hebt en zonder verwarming wilt slapen. Het warmt je bed lekker op zodat je bed ook ’s nachts warm blijft en je geen last meer hebt van de kou. Bij het kopen van een elektrisch deken is het belangrijk om de verschillende opties goed door te nemen. Let bijvoorbeeld op de temperatuurbeveiliging, de standen van het deken, en of het deken je voeten extra opwarmt. Let er op wat jouw voorkeuren zijn en je hoeft dankzij de elektrische deken nooit meer in een koud bed te slapen!