Een gave gezichtshuid – 6 dingen die je absoluut niet moet doen

De verzorging van je gezichtshuid is iets wat iedere dag weer terug komt, zo heb jij waarschijnlijk langzamerhand je eigen dagelijkse routine in het verzorgen van je gezichtshuid ontwikkeld. Maar niet elke behandeling is goed voor je gezichtshuid. Daarom vertellen wij je in dit blog 6 dingen die je absoluut niet moet doen om een gave gezichtshuid te krijgen.

1. Blijf van je gezichtshuid af. Als je last hebt van puistjes of pukkeltjes gaan vele mensen hier met hun handen aan zitten, maar dit is iets wat je juist niet moet doen. Wanneer je je puistjes of pukkeltjes toch wil behandelen, doe dit dan op een schone huid met gewassen handen.

2. Ga nooit met make-up op naar bed! Zorg ervoor dat er, wat je ook gedaan hebt, absoluut geen make-up meer op je gezicht zit wanneer je naar bed gaat. Je huid moet namelijk schoon zijn om goed te kunnen ademen, wanneer het zich ’s nachts aan het herstellen is.

3. Gebruik geen algemene cleanser voor je oog make-up. Breng dus geen cleanser over je hele opgemaakte gezicht aan want zo wordt je hele gezicht besmeurd met je oog make-up en lippenstift. Wanneer je je gezicht gaat reinigen moet je eerst je make-up er af halen met een speciale remover. Ga daarna pas je gezicht grondig reinigen met een cleanser.
4. Wanneer je onder de douche staat is het een absolute no-go om je gezicht te gaan wassen. Douchewater is namelijk warm en dit kan irritaties opleveren. Het is beter om je gezicht aan de wastafel, onder koud- tot lauwwarm water te wassen.

5. Gebruik nooit de vingers van één hand om een crème op je gezicht aan te brengen. In plaats daarvan kun je beter de vingertoppen van beide handen gebruiken en goed de tijd nemen om de crème zachtjes in te masseren.

6. Last but not least – Vergeet absoluut niet om je nek en hals te hydrateren. Dit wordt vaak door menig mens vergeten en dat resulteert vaak in een onhygiënisch uitziende nek en hals. Maak er dus een gewoonte van om wanneer je je gezicht insmeert met een crème, ook je nek en hals hiermee in te smeren. Ook bij het aanbrengen van zonnebrandcrème is dit een gebied dat erg vaak vergeten wordt!

Bestel hier de voordeligste gezichtsverzorgingsartikelen