6 tips voor zachte handen

Nu het weer koud aan het worden is, is het erg belangrijk om je handen goed te verzorgen. De kou droogt je handen namelijk uit en dit kan uiteindelijk zelfs scheurtjes veroorzaken. De meeste mensen besteden weinig aandacht aan het verzorgen van hun handen. Dit is erg zonde want met een paar goede tips van ons ben je altijd verzekerd van zachte, verzorgde handen.

1. Was je handen

De eerste tip is heel simpel: Was je handen. Het is belangrijk dat je ze alleen niet te vaak wast in heel heet of heel koud water, dit beschadigt namelijk de huid. Het beste is om je handen in lauwwarm water te wassen. Let ook goed op welke soort zeep je gebruikt. Om de beste resultaten te behalen kun je het beste zeep voor de gevoelige huid gebruiken. Ook zeep die olijfolie of jojoba bevatten zijn hier uitermate geschikt voor.

2. Draag handschoenen

Om je handen goed te beschermen is het dragen van handschoenen erg belangrijk. Daarnaast zorgen ze, wanneer je mooie draagt, voor een upgrade van je outfit! Bescherming van de handen is extreem belangrijk wanneer de huid wordt blootgesteld aan extreme hitte en/of chemicaliën. Het is het beste om dagelijks handschoenen te dragen bij erg koud weer, of wanneer je met water werk. Voor een ultieme boost kun je handschoenen dragen bij het slapen. Smeer eerst je handschoenen in met een hydraterende crème en doe vervolgens je handschoenen erover aan. Op deze manier hydrateer je je handschoenen optimaal!

3. Zorg ervoor dat je je handen hydrateert

De handverzorging is minstens net zo belangrijk als de gezichtsverzorging. Droge en rimpelige handen is het laatste wat je wil hebben! Hydrateer daarom je handen regelmatig en herhaal dit na elke wasbeurt.
4. Verzorg je nagelriemen

Het goed verzorgen van je nagelriemen geeft jou nagelriemen een gezonde look en zo krijgen je handen ook een gezonde look! Verzorg daarom je nagelriemen met een speciale nagelriemcrème.

5. Bescherm je handen

Iedereen houdt natuurlijk erg van de zomer en zijn warme weer, maar de zon kan helaas ook voor huidproblemen zorgen. Daarom is het belangrijk om je handen in de zomer goed in te smeren met zonnebrandcrème. Vergeet daarnaast nooit het hydrateren van je handen, vooral wanneer je naar de zee gaat!

6. Let op je voeding

Wat mensen vaak vergeten is dat je uiterlijk ook zeker wordt bepaald door wat je eet. Voor een zachte huid en sterke nagels is gezonde en gevarieerde voeding erg belangrijk. Het is belangrijk om voldoende vitamine B, E en proteïne(eiwitten) binnen te krijgen. Vergeet daarnaast niet om voldoende water te drinken. Water is extreem belangrijk voor de huid!

Bestel hier de voordeligste handverzorgingsproducten