Lucifers

Zwaluw Lucifers

Elk jaar worden er zo’n 500 miljard lucifers afgestoken, allen met opzet zo gemaakt dat ze snel en veilig ontbranden. Zwaluw Lucifers is het populairste lucifer merk in Europa. De verkoop van lucifers bestaat als sinds 1985 op de markt en is uitgegroeid tot een stevige marktleiding in Nederland. De producten worden voortdurend aan diverse testen onderworpen, zodat ze voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften.

Geschiedenis lucifers

Swedish Match is een van de grootste fabrikanten ter wereld. Het bedrijf ontstond uit de luciferindustrie die zich rond 1850 in Zuid Zweden ontwikkelde. Vroeger waren er maar liefst meer dan 130 lucifers fabrieken door Zweden. Een daarvan stond in Uddevalla en is rond 1960 overgenomen door Swedish Match. Tot op heden is de Swedish Match Industries AB de enige grote speler binnen de Europese landen. Het bundelde in de loop der jaren ook talloze importeurs en lokale fabrieken buiten Zweden, waaronder de Amsterdamse importeur J.W. Attema & Co. Dit bedrijf introduceerde Zwaluw op de Nederlandse markt. In Nederland bestaat het vandaag de dag al meer dan 115 jaar.
Made in Sweden

Zweden ontwikkelt zich uitstekend door het produceren van lucifers om twee redenen. Op de eerste plaats staat de beschikbaarheid van Espen hout. Dit hout heeft geweldige karaktereigenschappen om te fungeren als lucifer. Espen hout versplintert niet, heeft flexibiliteit waardoor het niet makkelijk breekt en toch sterk is. De tweede reden is dat Zweden uitermate geschikt is door de koele temperaturen. De lucifers kunnen hierdoor voldoende afkoelen om het gewenste resultaat te behouden.

Lucifers voor en na de verbranding

Lucifer voor verbranding – Het uiteinde van de lucifer bevat kaliumchloraat en fosfor. Het hout bestaat uit verbindingen die koolstof, waterstof en zuurstof bevatten.

Lucifer na verbranding – Het meeste van dit brandbare materiaal is door het vuur verbrand. Waarom is het hout na verbranding eigenlijk zwart? Koolstof brandt niet gemakkelijk; het blijft achter en laat het luciferhoutje er zwart en brokkelig uitzien.

Voordelig Zwaluw Lucifers bestellen

Bestel hier uw Zwaluw Lucifers – Gemakkelijk en snel bij Voordeligwassen.nl