blonderen van haar

Zo verf je haar blond

Veel mensen dromen van mooie blonde lokken. Blonde haren zouden aantrekkelijk gevonden worden door mannen, staan voor jeugdigheid en vitaliteit etc. Er zijn genoeg redenen te bedenken om het haar blond te verven. Maar wat zijn belangrijke aandachtspunten om het haarkleuring proces zo goed mogelijk te laten verlopen?

Zelf het haar blonderen

Je haar thuis blond verven is een goedkoop alternatief. De kosten voor een haarkleuring bij de haarkapper kunnen namelijk erg hoog oplopen. Toch is het thuis verven van haar niet altijd de ideale oplossing. Een geslaagde haarkleur sessie begint bij de keuze van een haarverf. Een goed resultaat wordt pas bereikt met een keuze haarverf die niet ver afwijkt van je eigen haarkleur. Bij een te donkere of lichte tint kan het onnatuurlijk overkomen of het kan je haar bleker maken. De onderstaande tips & tricks zijn dan ook niet bedoeld voor mensen met donkerbruin, rood of grijs haar.

Tips & Tricks

Voordat je begint met  je haar blond verven kan je het beste wat crème vlakbij de haargrens aanbrengen. Zo is de verf makkelijker weg te halen als het op de huid komt.

Nu kan het blonderen beginnen! De volgende spullen heb je nodig voordat je begint:

  • Het blondeermiddel
  • Spiegel en los spiegeltje voor de achterkant
  • Timer (bijv. kookwekker)
  • Daglicht
  • Oude handdoeken
  • Een grove kam

Het is verstandig om de instructies die bij de haarverf zitten precies op te volgen. En onthoudt: hoe langer de verf op het haar blijft zitten, hoe lichter het wordt. Begin daarom met blonderen aan de achterkant van je hoofd en bij eventuele uitgroei. Let goed op de inwerktijd! Als je de kleuring te kort in laat werken kan het resultaat geel of oranje uitvallen. De schade zal dan door een kapper moeten worden hersteld. Kijk uit voor spetters van de haarverf op je kleding, het is erg lastig weg te halen. Ga daarnaast ook niet  zwemmen in chloor vlak nadat je je haar blond hebt geverfd. Chloor kan zorgen voor een groene tint.

Haar verven bij de kapper

Zelf het haar blond verven brengt meer risico’s mee dan een haarkleur sessie bij de kapper. Om 100% garant te zijn van een goed resultaat kun je daarom het beste een bezoek brengen bij de kapper. Hier wordt je haar professioneel blonder gemaakt en hoef je niet over kans op vlekken of verkleuringen in te zitten. Ook kunnen zij advies geven over de beste tint voor jou.

Grijs haar blond kleuren

Grijs haar is lastig te verven, de blonde kleur zal dan ook nooit 100% dekken. Maar dat is geen groot probleem want grijs haar valt bijna niet op in lichtblond haar. Voor 100% dekking bij het blonderen van grijs haar is een verf met kleurhoogte 8 met daarover blonde highlights de beste optie.
Bruin haar blonderen

Haar lichter maken is goed te doen, maar het haar mooi lichter maken is nog best lastig. Van donker haar naar licht haar gaan met een blonde verf  is niet in 1 keer te doen. Het haar moet eerst ontkleurd worden. Dit omdat er zoveel pigment in je haar zit, dit kan nooit in 1 keer worden opgelicht d.m.v. een product.
Daarom is het beter om eerst alle kleur uit het haar te verwijderen. Zelfs na het ontkleuren kunnen er nog warme pigmenten vrijkomen die nog verder bewerkt moeten worden. Er kan een rood-oranje gloed vrijkomen na de ontkleuring, en daarna ook nog een geel pigment. Dit betekent dat je hierna je haar ook nog met een asblonde tint moet bewerken, om de gele gloed eruit te krijgen. Voor thuisgebruik zijn er ook ontkleuringsproducten die helpen bij het ontkleuren van de verschillende kleuren pigment.

Rood haar blond verven

Om rood haar blond te verven is het heel erg belangrijk om te bepalen wat je huidige kleuring niveau gaat worden. Dit kan je beslissen door naar een  kapsalon of schoonheidszaak te bellen om advies te vragen over kleuringen voor het blond maken van rood haar. De haarkleuring zal het beste uitpakken als er gekozen wordt voor een kleuring die nauw aanleunt bij de jouwe. Als je die gevonden hebt, noteer dan de kleurtint en de basiskleur.

Blonde haarverf

Deze tips & tricks zullen helpen bij het zelf creëren van een gewenste tint blond haar. Er is een heel breed assortiment aan blonde haarverf verkrijgbaar, wat bestaat uit haarverf met verschillende blond tinten zoals: lichtblond, goudblond of hazelnootblond. Zowel L’oreal, Schwarzkopf als Syoss heeft verschillende blonde haarverf varianten. Aan jou om de perfecte haarverf voor uit te kiezen!