Zonnebrandcrème

Welke zonnebrandcrème is geschikt voor mijn huid?

Zonnestralen zorgen ervoor dat bepaalde cellen in de huid pigment gaan aanmaken. Pigment is een bruine kleurstof die zorgt dat huid beschermt is tegen zonnestralen. Ook wordt de buitenste laag van de huid onder invloed van de zon dikker, dit beschermt de huid tegen de zon. Deze natuurlijke bescherming kan eventjes werken, maar na een tijdje ga je verbranden. Lees verder hoe je de huid optimaal kan beschermen, welke huidtype je hebt en bekijk ons assortiment!

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrèmes zijn erg verstandig om je huid tegen zonnestralen te beschermen. Door je goed in te smeren met zonnebrandcrème voorkom je dat de huid verbrandt. Er bestaan twee verschillende soorten zonnebrandcrèmes, crèmes die de UV-stralen reflecteren zoals een spiegel, een andere naam hiervoor is een sunblocker. Er zijn ook crèmes die de UV-straling filteren, hierdoor wordt je bruin.
Beschermingsfactor zonnebrandcrème

De beschermingsfactor van de zonnebrandcrème moet zorgvuldig gekozen worden. Als het gaat om een goede bescherming is een zonnebrandcrème met een hoge factor de beste keus. Als je zo bruin mogelijk wilt worden of je gaat kort in de zon liggen is een lage factor aan te raden. Wanneer je lang in de zon gaat liggen, is een zonnebrandcrème met een hoge factor een verstandige keus. Kinderen tot en met 16 jaar moeten altijd met een hoge factor ingesmeerd worden, dit is omdat de huid van het kind makkelijk te beschadigen is.

De onderstaande tabel geeft een indicatie welke zonnebrandcrème voor welke huid het meest geschikt is:
Klik op het huidtype, er wordt dan een nieuw venster geopend met het product dat bij jou past!

Huidtype 1  (zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint nooit) Factor 30-50
Huidtype 2 (licht huidtype, verbrandt vrij snel, bruint langzaam) Factor 20-30
Huidtype 3 (vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin) Factor 20-30
Huidtype 4 (iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel) Factor 15+
Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtype Factor 30-50

Hoe vaak en hoeveel moet ik smeren?

De beschermende zonnebrandcrème laag slijt in een aantal uur. Dit kan versneld worden door het dragen van kleding, zwemmen en aan het strand liggen. De waterproof zonnebrandcrèmes blijven weliswaar beter op de huis zitten na een duik in het zwembad, maar toch is het aan te raden om de huid opnieuw in te smeren. Zonnebrandcrèmes werken circa na dertig minuten optimaal, op tijd aan brengen is het advies.

Om de bescherming te krijgen die het belooft moet de crème dik op de huid worden aangebracht. Zuinig smeren heeft geen zin. Een handje vol voor elke smeerbeurt is niet overdreven.

Assortiment zonnebrandcrèmes

Het assortiment van Voordeeldrogisterij.nl bestaat uit veel verschillende soorten zonnebrandcrèmes. Speciaal voor het gezicht is er een gezichtscrème om verbranding tegen te gaan. Door het verhoogde UVA-bescherming bieden ze bescherming tegen de zon veroorzaakte huidveroudering en zo ook de vorming van pigmentvlekken te remmen. De aangename textuur is 100% niet vet en voorkomt zo een glanzend gezicht en onaangenaam witte strepen.