wat is nou de beste shampoo?

Wat is nou de beste shampoo

Wat is de beste shampoo? Hier is jammer genoeg geen antwoord op te geven, er is geen één shampoo de allerbeste. Voor elk haartype werken de ingrediënten van een shampoo namelijk verschillend. In dit artikel zijn daarom de beste shampoos voor verschillende haartypes getest.

Shampoo voor normaal haar

Een shampoo met een milde reiniging is de beste keuze voor normaal haar. Een shampoo met een paar conditionerende ingrediënten zal dan ook voldoende zijn. Een milde haar shampoo kan dagelijks gebruikt worden.

Shampoo voor fijn haar

Er zijn een paar ingrediënten die beter zijn om te vermijden bij het kiezen van de beste voedende shampoo voor fijn haar. Zo zijn film-forming agents (ook wel polymers genoemd) ongeschikt voor fijn haar. Deze ingrediënten zullen het haar snel futloos en vet maken. Een geschikte shampoo voor fijn haar hoeft niet veel conditionerende ingrediënten te bevatten. Ingrediënten zoals dimethicone of cyclomethicone (siliconen) hebben wel een geschikte werking voor fijn haar. Deze ingrediënten laten een dun laagje achter, dit geeft bescherming  en maakt het haar niet futloos.

Shampoo voor droog en beschadigd haar

Onder beschadigd haar valt ook zonbeschadigd, gekleurd en gepermanent haar. Voor droog en beschadigd haar kunnen dezelfde types shampoo worden gebruikt. Dit zijn shampoos met extra conditionerende ingrediënten of milde reinigers. Wat wel eens voorkomt is dat de shampoo voor droog en beschadigd haar niet goed reinigt. Hierdoor kunnen de conditionerende ingrediënten lang blijven plakken aan de haarschacht. Dit is te merken aan het feit dat het haar slap gaat hangen. Dit probleem kan worden opgelost door een wat sterker reinigende shampoo te gebruiken. Zo krijgt  het haar direct meer volume.
Bij het gebruik van veel stylingsproducten

Een shampoo voor droog/beschadigd haar geeft niet voldoende voeding aan het haar als er veel gebruik wordt gemaakt van haarstylingsproducten. Haar kan door stylingsproducten hard aanvoelen en er dof uit zien. Een dieper reinigende shampoo is dan de beste keuze, hierin wordt namelijk lauryl sulfates gebruikt. Aanbevolen wordt om deze shampoo maximaal twee keer per week te gebruiken. Op andere momenten kan de shampoo voor droog/beschadigd haar worden gebruikt.

Voor vet haar is het verstandig om een sterker reinigende shampoo te gebruiken. In deze shampoos wordt veel sulfate of een sulfosuccinate gebruikt (dit is een soort 2e reiniger). Deze reinigers zijn zeer agressief en het wordt aangeraden om deze 1 à 2 keer in de week te gebruiken. Op andere dagen kan de milde reiniger gebruikt worden. Als dit niet gedaan wordt is er kans op droog haar of schilfertjes op de hoofdhuid.

Shampoo voor vet haar

Bij heel erg vet en vies haar wordt een sterker reinigende shampoo aangeraden. Veelal wordt hiervoor lauryl sulfate of een sulfosuccinate gebruikt (als tweede reiniger). Deze reinigers zijn behoorlijk agressief,  het is beter om dit niet vaker dan 1 à 2 keer in de week te gebruiken. Een agressieve shampoo vaak gebruiken kan namelijk voor schilfertjes  of dof haar zorgen. Op de andere dagen kan een mildere reiniger gebruikt worden.

Een veelgemaakte fout is het gebruik van een te agressieve shampoo. Door het gebruik hiervan vormt er zich een vicieuze cirkel: de huid gaat als tegenreactie meer en sneller talg aanmaken, hierdoor wordt de hoofdhuis en het haar sneller vet, waardoor het haar steeds meer wordt gewassen.

Met deze tips kan de zoektocht naar de beste shampoo beginnen. Voordeligscheren heeft een rijk assortiment aan Shampoos voor hem en Shampoos voor haar. Dit allemaal voor een hele voordelige prijs.