Wallen en kringen onder u ogen verminderen

Heeft u wel eens last van enorme wallen na een nacht slapen? Onvoldoende slaap hoeft hiervoor niet altijd de reden te zijn. Vraagt u zich daarnaast af wat de bruingrijze kringen zijn die zich met geen crème of make-up laten verbergen? U leest hier verder over wat wallen en kringen nou precies inhouden en tips om van die vervelende wallen en kringen af te komen.

 

Wallen – wat houdt het in?

Wallen zijn een vochtophoping onder je ogen. Deze ophoping zorgt voor een zwelling die in de ochtend vooral goed zichtbaar is. Wallen ontstaan door onder andere oververmoeidheid, stress, roken, slecht slapen of onregelmatig leven. Maar dit zijn vaak niet de grootste redenen, Helaas ligt het bij overgrote deel van de mensen die wallen hebben in de erfelijkheid. Als er een ouder familielid vroeger erg last van wallen had is de kans groot dat u ze van hem of haar heeft overgenomen. Door de vochtophoping zakt de huid onder de ogen en gaat het hangen. Op een gegeven moment verliest de wand van de haarvaten haar stevigheid en wordt deze slapper waardoor het de afvalstoffen nog maar moeilijk kan afvoeren.
 

Kringen – hoe ontstaat het?

Bij een kring hebben we het over de groef onder de wal, het greppeltje. Deze is donker van kleur. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaat ook door een gebrek aan vocht onder het oog. Een voorbeeld is een tekort aan vocht in uw lichaam. Het kan ook worden ontstaan doordat u vochthuishouding door een of andere reden in de war is door ziekte of slecht slapen. De huid wordt hierdoor onder u ogen dunner, en kijkt u als het ware door je huid heen.

 

Wallen voorkomen en verminderen

• Zorg ervoor dat u niet teveel zout binnen krijgt. Zout bevordert namelijk de vochtophopingen onder uw ogen
• Zorg er wel voor dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. De vitamine verbetert namelijk de microcirculatie
• Neem een goede slaappositie aan en zorg ervoor dat u niet plat ligt
• Zorg ervoor dat u uw rust goed pakt en gebruik maakt van een goed slaapritme

U kunt gebruik maken van de volgende middelen om wallen en ringen te verminderen of vermijden:

Nivea biedt u een oogroller die de donkere kringen, wallen en fijne lijntjes vermindert.
L’Oréal biedt u een crème die rimpels en wallen vermindert en direct de bovenste huid rond de ogen verstevigt.