Tips voor droge lippen

In deze koude wintermaanden zijn droge lippen lastig te voorkomen. Velletjes of pijnlijke gebarsten lippen zijn natuurlijk geen aantrekkelijk gezicht. Gelukkig zijn er verschillende tips om droge lippen te voorkomen en verzorgen.

Do’s

-Zorg ervoor dat je altijd een lippenbalsem bij de hand hebt. Lippenbalsem zorgt  voor hydratatie, dit is perfect om droge lippen te voorkomen en verzorgen. Lip producten zoals Labello en Vaseline zijn bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen. Het is goed om dit meerdere malen op een dag aan te brengen. Vooral voor het slapen gaan is een goed moment.

-Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit zorgt voor hydratatie van je hele lichaam en dus ook voor je lippen. Om een goede balans tussen vochtinname en vochtverlies te behouden is het heel belangrijk om goed te drinken.

-Producten voor de lippen met SPF zijn een must. Ook in de donkere wintermaanden is het belangrijk om je lippen tegen het zonlicht te beschermen. Lippen zijn namelijk het kwetsbaarste deel van het lichaam als het om zon gaat. Een lippenproduct met minimaal SPF 15 moet voldoende zijn.

-Scrubben is iets wat makkelijk vergeten wordt. Maar dit is een belangrijk onderdeel van lippenverzorging. Met een speciale lip scrub kunnen dode velletjes makkelijk verwijdert worden. Door de dode huidcellen weg te scrubben wordt er weer een nieuw laagje huid aangemaakt. Na het scrubben is het wel verstandig je lippen in te vetten met bijvoorbeeld Blistex.

Don’ts

-Vaak ga je automatisch langs droge lippen likken. Dit is namelijk een natuurlijke reactie, dit is alleen  niet verstandig om te doen. Speeksel is vocht en dit droogt de lippen juist nog meer uit

-Ga niet naar buiten zonder beschermingsproduct voor de lippen. Een goed vet product zoals een lipgloss of lippenbalsem zijn goede opties. Dit zal droge of gebarsten lippen voorkomen en het geeft een verzorgend effect.

-Door de mond ademen veroorzaakt in een korte tijd hele droge lippen. Door je neus ademen zorgt ervoor dat dit voorkomen wordt.

Droge lippen