Scrubben – waarom moet je dat doen?

Voor veel mensen is een stralende glanzende huid erg belangrijk, alleen gaat dit helaas niet vanzelf. Voor een stralende en glanzende huid is er een optimale verzorging nodig. Door middel van scrubben zal de huid weer een ultieme verzorging krijgen. Hoe gaat het scrubben nou precies in zijn werk? En welke redenen zijn er om te scrubben? Lees hier verder over in dit blog.

Redenen om te scrubben

Sneller bruin

Bij het scrubben van de huid zal de huid sneller en egaler bruin worden. De gladde huid creërt een fijner en gladder oppervlak voor de zon, waardoor deze sneller kan doordringen in de huid en je sneller een bruine tint te pakken hebt. Vergeet hierbij niet om je in te smeren met anti-zonnebrand!

Verwijderen van dode huidcellen

Bij scrubben verwijder je dode huidcellen en hierdoor woren producten als bodylotions, crèmes en serums beter opgenomen. Daarnaast wordt de bovenste huidlaag dunner waardoor de stoffen van de verzorgingsproducten beter en sneller doordringen in de huid.

Tegen een onzuivere huid

Pukkeltjes en andere onzuiverhuiden houden niet van een gladde huid. De poriën raken namelijk minder snel verstopt en dat is juist wat pukkels willen. Bij een onzuivere huid kun je het beste een fijne gezichsscrub gebruiken om je huid egaler te maken.

Ingegroeide haartjes voorkomen

Tijdens de zomermaanden is ontharen onmisbaar, want al die blote oksels, benen en bikinilijn moeten goed en vooral onthaart voor de dag komen. Door middel van scrubben na het scheren, voorkom je bultjes en ingegroeide haartjes.

Tegen een grauwe huid

Bij het scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor je een frisse glow op je huid krijgt. Scrub dus om van die grauwe kleur af te komen.
Hoe moet je schrubben?

Scrubben in het gezicht

Een scrubmiddel dat voor het gezicht dient bestaat uit een reinigende en verzorgende gel met daarin microbolletjes. Door middel van zachtjes op het gezicht te smeren zullen er dode cellen en mee-eters worden verwijderd. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Let bij het insmeren op de zogenaamde t-zone van het gezicht: kin, neusvleugels en midden van het voorhoofd. Ga niet staan ‘schrobben’ op het gezicht en vermijd de tere huid rond de mond en ogen. De gezichtshuid is namelijk erg kwetsbaar en kan snel beschadigd worden.

Scrubben op het lichaam

Voor het schrubben van het lichaam kan er gebruik gemaakt worden van een lekkere grove scrubzout of bijvoorbeeld een scrubhandschoen. De huid op je lichaam is dikker en daarom minder kwetsbaar. Bij het masseren van het hele lichaam is het belangrijk om op te passen bij de geslachtsdelen. Smeer jezelf na het scrubben in met een lekkere bodylotion.

Hoe vaak scrubben?

Het aantal scrubbeurten per week verschilt per huidtype. Heb je een droge en gevoelige huid? Scrub dan niet meer dan twee keer per maand. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je je huid een tot twee keer per week scrubben. Maar pas op dat je niet gaat schrobben! Zodra de dode huidcellen verwijdert zijn heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen. Door aggressief te scrubben kun je deze beschadigen.