vaseline handcreme review

Review: Vaseline handcrème Aloe Soothe Hand

Heel eerlijk gezegd heb ik niet erg goede herinneringen aan handcrèmes. Toen ik als klein meisje op vakantie ging had mijn moeder de vervelende gewoonte om haar handen te verzorgen in de auto. Met als resultaat dat de hele auto naar die verschrikkelijke handcrème rook! Nu ik iets ouder ben ontkom ik er niet aan om ook zelf mijn handen te verzorgen. Ik heb eerder last van droge handen en vind het dan ook ontzettend fijn om voor het slapen gaan mijn handen lekker in te vetten. Vandaag test ik de Aloe Soothe Handcrème van Vaseline. Ik ben erg benieuwd naar dit product!
De Vaseline handcrème

De Vaseline Aloe Soothe Handcrème belooft de droge huid te herstellen en te kalmeren, maar heeft daarnaast een lichte substantie, waardoor hij niet heel vet is. Overigens bevat deze handcrème SPF 15. Ik ben eerlijk gezegd niet bekend met handverzorgingsproducten met SPF, dus kom maar op!

Vaseline belooft met de Aloe Soothe Handcrème met SPF 15 het volgende:

  • Hydrateert om de droge huid te helpen herstellen
  • Kalmeert en verzacht de droge, schrale huid
  • Trekt snel in en is niet vet

Ingrediënten Vaseline handcrème

Qua ingrediënten is de handcrème niet heel spannend. De lijst begint met water en een paar zon beschermende ingrediënten, die gevolgd worden door een hele rij hydraterende stoffen. Hoewel deze crème uit de Aloe-lijn komt, staat er pas halverwege de lijst wat aloë vera-poeder. Overigens is het wel opmerkelijk dat er geen vaseline of minerale olie in deze handcrème zit. Er zit nog wel wat parfum in deze handcrème, maar de hoeveelheid daarvan zal niet heel groot zijn.

Vaseline handcrème

Testen maar!

De substantie is verrassend licht en smeert makkelijk uit. Wat ik zelf vooral prettig vind is dat hij snel intrekt. Ik was niet bekend met SPF in een handproduct maar je voelt  wel dat er SPF in deze handcrème zit, het maakt de crème wat dikker en je voelt het aan het laagje dat hij achterlaat dan bij varianten zonder SPF. Ik denk juist dat deze handcrème perfect is om in de zomer te gebruiken! De geur is trouwens heerlijk fris, dus als je daar van houdt zit je met deze goed. (Extra punten, deze handcrème stinkt niet zo verschrikkelijk als het product dat mijn moeder vroeger gebruikte!)

De Aloe Soothe Handcrème belooft geschikt te zijn voor hele droge handen, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij is wel ideaal als lichte handcrème voor even tussendoor of voor het slapen gaan, en dat is dan ook waar ik hem voor gebruik. Even snel smeren en je handen hebben weer even een frisse hydratatie boost, zonder dat je met plakkerige handen achterblijft.

vaseline handcrème

Mijn eindconclusie is dan ook:

De Vaseline Aloe Soothe Handcrème bestaat uit een uitstekende cosmeticaformule, bestaande uit een combinatie van vocht inbrengende, vochtvasthoudende en huid voedende ingrediënten. De Handcrème laat na gebruik geen droog, trekkerig, ruw of geïrriteerd gevoel achter. De Vaseline Aloe Soothe Handcrème zorgt voor gladde en zachte handen en is efficiënt in gebruik: je hebt maar 1 druppel nodig om beide handen goed in te kunnen smeren. De Vaseline Aloe Soothe Handcrème heeft een prettige textuur die goed uitsmeert en snel intrekt en is verpakt in een handige knijptube. De Vaseline Aloe Soothe Handcrème bestaat uit een klein formaat tube, die gemakkelijk mee te nemen is in je handtas.

Ben jij op zoek naar de Aloe Soothe Handcrème van Vaseline? Bestel deze dan voordelig op voordeeldrogisterij.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om andere Vaseline handcrème online te bestellen.