Review: Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker

Heb jij ook last van droog haar? In de wintermaanden heeft mijn haar vaak te lijden door de kou en het gure weer, terwijl in de zomer mijn haar het te voorduren krijgt door de zon. De oplossing? Een lekker masker om je haar te beschermen en te verzorgen!

Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker

Ik test vandaag de Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker. In de verpakking zit niet maar één maskertje, maar maar liefst drie stuks! Per wasbeurt gebruik je een heel tubetje dus dit betekent dat je het masker 3 keer kan gebruiken. Een tube bevat 20ml dus dat zou meer dan voldoende moeten zijn voor mijn volle bos lange haren.

De Gliss Kur Total Repair Hot Therapy haarmasker bestaat uit 19 actieve ingrediënten. Het hoofdingrediënt is Keratine. Keratine is een proteïne en zorgt voor versterking van je haar. Je haar bestaat voor het grootste gedeelte uit keratine. Dus hoe minder keratine en dus eigenlijk proteïne in je haar, des te zwakker je haar is. Dit maskertje is dus uitermate geschikt om je droge en beschadigde haar een lekkere boost te geven. Achterop de verpakking staat “De formule met haar-identieke elementen herstelt doelgericht en vult beschadigingen op”. Daar gaan we natuurlijk voor!
Hoe gebruik je dit maskertje?

Achterop de verpakking staat het volgende: “Hot Therapy is een voedende thermo-actieve kuur geschikt voor droog en beschadigd haar. De formule wordt door verwarming geactiveerd.” Het is dus een maskertje dat je voor gebruik verwarmd, de keratine zal hierdoor geactiveerd worden, en dit moet dan weer voor stralend en gezond ogend haar zorgen. Ik ben benieuwd! Wat ik vooral erg bijzonder vind aan dit maskertje is het feit dat je het maskertje echt een minuut moet verwarmen. Ik ben benieuwd hoe een warm masker op mijn hoofd aanvoelt.

Voordat ik onder de douche stapte om het maskertje te testen ging ik op zoek naar een plastic beker die ik mee kon nemen in de douche. Voor het wassen van mijn haar vulde ik dit bekertje met heet water uit de kraan. Hierin heb ik het tubetje (wel gesloten!) een minuutje laten liggen. Na het wassen heb ik mijn haar even uit laten druppen zodat mijn haar niet meer kletsnat was.

Het inmasseren kan beginnen! Ik heb de gehele inhoud van het tubetje in mijn haar gedaan en dit was dan ook meer dan voldoende. Ik kan mij voorstellen dat als je korter of dunner haar hebt je misschien wel twee keer met één tubetje kan doen. Maar dan moet je wel zorgvuldig zijn met het dopje, anders kan je het maskertje natuurlijk niet nogmaals opwarmen voor gebruik. Je moet het maskertje na aanbrengen een minuutje in laten trekken om vervolgens grondig uit te spoelen. Als je niet de tijd neemt om het maskertje uit te spoelen dan kan je haar er ‘vettig’ uit gaan zien. Dus neem je tijd!

Het maskertje ruikt erg lekker, het doet mij een beetje denken aan de geur van shea butter. Super lekker!

Review Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker

Ik heb dit maskertje ook getest zonder mijn haar écht te wassen, maar door het gewoon in mijn natte punten te smeren. Perfect voor als je haar echt een boost nodig heeft maar wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid te douchen.

Review Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker1

Het masker zorgt voor een mooie glans.

Wat vind ik ervan?

Na het wassen voelde mijn haar ontzettend glad en verzorgd aan. Pluspunt: het rook ook nog eens ontzettend lekker! Ik vind het Gliss Kur Total Repair Hot Therapy Haarmasker een ontzettend fijn product. De prijs valt mij ook nog mee. Ik had via voordeeldrogisterij.nl een verpakking met 3 tubetjes voor 5 euro gekocht. Nog een pluspunt is het feit dat mijn haar niet futloos en zwaar aanvoelt na dit masker. Dit product vind ik vooral aan te raden als jouw haar ook een ‘boost’ nodig heeft. De Gliss Glans kuur mogen ze het wat mij betreft noemen. Ik ben enthousiast!