droogshampoo

Review: Batiste Dark & Brunette droogshampoo

Wil jij je haren heerlijk fris en schoon óók tussen de wasbeurten door? Dat is mogelijk! Dit kan door het gebruik van droogshampoo. Droogshampoo is een shampoo in poedervorm dat je gebruikt zonder je haar nat te maken of überhaupt onder de douche te stappen. Het maakt je haar natuurlijk niet zo schoon als wanneer je je haar onder de douche zou wassen. Maar het is prima te gebruiken als ‘opfrisbeurt’ voor vet haar.

Granny-effect

Als brunette moet je bij droogshampoo wel oppassen voor het ‘granny-effect’. De poeder van de droogshampoo is namelijk vaak wit. Dit betekent dat als je de poeder aanbrengt op je haar dat dit een witte waas achter kan laten. In combinatie met donker haar ziet dit er uit als een grijze waas. En grijs haar willen we absoluut niet!

Batiste heeft hier iets op bedacht. Zij hebben de Batiste Dark&Brunette ontwikkeld. Dit is een droogshampoo met een vleugje kleur waardoor jouw bruine haar intens bruin blijft. Batiste Dark & Brunette is volgens Batiste niet alleen geschikt voor een heerlijk schoon gevoel, volume en textuur. Ook helpt het daarnaast met het verbergen van uitgroei bij gekleurd haar.
Het gebruik van droogshampoo is niet moeilijk.

1. Goed schudden.

2. Je maakt meerdere scheidingen zodat je goed tussen de verschillende ‘haarlagen’ van je vette haar kunt sprayen.

3. Neem de bus vervolgens op zo’n 30 cm afstand van je hoofd, en spray de inhoud op je vette haaraanzet.

4. Even door borstelen en klaar!

En testen maar!

Ik was erg benieuwd naar de werking van de droogshampoo op mijn bruine haar. Zoals je op de eerste twee foto’s kunt zien is dat mijn haar vooral bij mijn kruin en scheiding snel vettig is. Ik heb dus vooral bovenop mijn hoofd gesprayd.

annemarijn

1. Voor het gebruik van de droogshampoo.

annemarijn 2

2. Na het gebruiken van de Batiste Dark&Brunette droogshampoo

En het werkt! Ik vind de Batiste Dark&Brunette Droogshampoo een ontzettend fijn product. Zoals beloofd laat het geen witte waas achter op mijn hoofd. Mijn haar oogt weer heerlijk fris en totaal niet vet!

Zoals je op de foto kunt zien bestaat de droogshampoo écht uit een bruinige poeder. Het ‘tuitje’ is daarom na gebruik ook bruinig. Let daarom wel op dat je niet van te dicht bij sprayt!

Belangrijke tip

Gebruik een borstel om je haren naderhand door te borstelen in plaats met je handen, want het gekleurde poeder kan, vooral net na het sprayen, afgeven op je handen.