Review: Dove Maximum Protection deodorant

Het wordt buiten weer wat warmer, en dat betekent dat je ook weer iets meer last krijgt van transpiratie en zwetende oksels. Ik ben een groot liefhebber van de ‘rol-deo’ als het aankomt op anti-transpiratie. Ik ben daarom ook enorm benieuwd naar de nieuwe anti-transparant van Dove: namelijk de Maximum Protection. Dove belooft met dit product twee keer meer bescherming tegen zweet én nare luchtjes. Ik heb hem getest!
De belofte van Dove

Dove Maximum Protection beschermt tegen zweet en geurtjes maar is toch nét eventjes iets anders dan een normale deo. Dove combineert 1/4 hydraterende crème met een zeer krachtige anti-transpirant formule. Deze is dus geschikt voor vrouwen die graag een heel goede bescherming willen, maar hierbij ook een zachte verzorgde huid.

Er zijn drie soorten Dove Maximum Protection:

  1. Go Fresh Granaatappel
  2. Go Fresh Komkommer
  3. Original Clean

Review Dove Maximum Protection deodorant

Er zijn dus ook varianten waar een heerlijk geurtje aan toe is gevoegd. Een goede zet van Dove!

De Dove Maximum Protection is dus anders dan een normale deo. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Het verschil is dat anti-transpiranten er voor zorgen dat je daadwerkelijk minder zweet. Deodorant gaat alleen de geur tegen en zorgt er niet voor dat je minder zweet. Een groot verschil. De Maximum Protection producten zijn echt anti-transpiranten, en geen deodoranten.

De test

Review Dove Maximum Protection deodorant1

Review Dove Maximum Protection deodorant2

In deze Dove Maximum Protection anti-transpirant zit parfum en paraffine, en zachte vormen van alcohol. Wel apart dat er op de verpakking staat dat er geen alcohol in zit terwijl er dus wel degelijk alcohol in zit. Geen agressieve vormen, maar toch – het zit er wel. In deze deo van Dove zit ook zonnebloemolie. Dat vind ik ontzettend fijn, er zit in ieder geval één echt verzorgend bestandsdeel in.

Review Dove Maximum Protection deodorant3

Als je de instructies op de verpakking leest denk je misschien dat je deze anti-transpirant anders moet gebruiken dan je gewend bent. Eigenlijk valt dat best wel mee, want het wordt namelijk vaak geadviseerd om deodorant ’s avonds aan te brengen. Op die manier kunnen de ingrediënten hun werk doen, de zweetklieren worden namelijk geblokkeerd terwijl je slaapt, zo ben je overdag beschermd. Let op! Dit werkt minder goed als je ’s ochtends nog doucht.

Conclusie

Toen ik de Dove Maximum Protection deodorant kocht had ik eigenlijk een stick verwacht, maar het is een crème die je door middel van een draaiknop omhoog duwt. Twee keer draaien zou per oksel voldoende moeten zijn. Omdat het even duurt voordat alle crème de bovenkant van de verpakking heeft bereikt, heb je de eerste keren dat je hem gebruikt wel wat meer nodig.

Een nadeel van het product vind ik de manier van aanbrengen. Je moet echt goed uitkijken hoeveel je aanbrengt. Wanneer je te veel aanbrengt blijft er namelijk een gekke witte laag over die er vies uitziet en vlekken kan maken in je kleren. Maar je kunt ook niet te weinig gebruiken, want dan smeer het product niet lekker uit.

Een groot pluspunt van dit product vind ik de werking, de crème voelt prettig aan op de huid. En niet te vergeten: de Dove Maximum Protection zorgt er voor dat ik minder transpireer en ik aan het eind van de dag nog heerlijk fris ruik!

Ben jij op zoek naar deze Dove Maximum Protection deodorant. Koop deze dan voordelig bij de voordeeldrogisterij.nl. (https://www.voordeeldrogisterij.nl/catalogsearch/result/?q=Dove+Maximum+Protection+deodorant)

Voor Dove deodorant is er keuze genoeg. Voor elk wat wils!