Parfum, Eau de toilette of Aftershave?

Bijna iedereen gebruikt wel een middel om lekker te ruiken. Parfum, eau de toilette, aftershave, noem het maar op! Er zit wel een degelijk verschil tussen al deze verschillende geurmiddelen. Wat zijn nou deze verschillen en welk soort geurmiddel past het beste bij jou?

 

Parfum

Parfum is de duurste maar meest intense geur die te krijgen is. Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de meeste parfums is dat oplosmiddel alcohol. Parfum bevat de meest geconcentreerde hoeveelheid geurbestanddelen, zo’n 20-40%. Met parfum doe je vaak langer dan met een eau de toilette. Parfum bevat het hoogste percentage geurbestanddelen en is daarom al met een kleine hoeveelheid effectief voor de hele dag.

 

Eau de parfum

Eau de parfum bevat na Parfum het hoogste percentage geurbestanddelen, namelijk 10%-20%. Deze variant is de meest voorkomende vorm van parfum. Eau de parfum is over het algemeen minder duur dan parfum. Bij eau de parfum kan je ook een kleine hoeveelheid gebruiken. Voornamelijk komen eau de parfums bij vrouwen voor maar voor mannen zijn ze ook in de opkomst.
 

Eau de toilette

Eau de toilette bevat minder geurbestanddelen dan parfum en eau de parfum. Eau de toilette bevat 5%-10% geurbestanddelen. Eau de toilette is ook goedkoper dan parfum en eau de parfum. Eau de toilette is de meest populaire variant. Doordat eau de toilette minder geurbestanddelen bevat, blijft de geur ook minder lang hangen. Halverwege de dag kunt u een beetje bijspuiten om de geur weer te versterken.

 

Aftershave

Aftershave bevat het laagste percentage geurbestanddelen, namelijk tussen de 2% en 4%. Aftershave wordt na het scheren gebruikt door mannen en heeft vaak geen spray. Naast de aangename geur zorgt aftershave ook als werking tegen scheerwondjes.
Populaire aftershave merken zijn Amando en Axe.