Ovulatietesten

Ovulatietesten bij Voordeeldrogisterij

Niet iedereen kan even makkelijk kinderen krijgen. Sommige vrouwen zijn binnen een paar maanden zwanger. Toch kan bij veel stellen de komst van zwangerschap lang uitblijven. Soms kan deze periode  zelfs langer dan een jaar duren. Ovulatietesten zijn hierbij ontwikkeld om de natuur een zet in de goede richting te geven en de kans op een zwangerschap te maximaliseren.

Hoe werkt een ovulatietest?

Tijdens de periode van de eisprong zijn vrouwen het meest vatbaar om zwanger te worden. Op deze twee dagen is de kans om zwanger te worden het grootst. Het lichaam geeft tijdens deze periode een hormoon af dat genaamd gaat onder het luteïniserend hormoon (LH). Dit hormoon zorgt ervoor dat er een eicel vrijkomt uit de eierstok. Net voor het moment van het vrijkomen van deze eisprong is de LH waarde in het lichaam op zijn hoogst, wat ook wel de LH piek wordt genoemd.
Aan de hand van deze waarde is de werking van een ovulatietest gebaseerd. Wanneer de ovulatietest een positief resultaat aangeeft, is de vruchtbaarheid het grootst.  Bij gemeenschap binnen 24 uur tot 36 uur na deze LH piek,  is de kans om zwanger te worden het grootst.
Waarom een ovulatietest gebruiken?

Met een ovulatietest kunt u er gemakkelijk achterkomen wanneer u ovuleert en de kans om zwanger te worden dus het grootst is.Tevens zijn de meeste ovulatietesten betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Een urinetest geeft na 3 minuten al een uitslag weer. Ook hoeven ovulatietesten niet duur te zijn in gebruik. Met name geldt dit voor de Ovulatie testen van Exacto.

Welke Ovulatietesten zijn er

Mede vanwege de grote vraag zijn er vele ovulatietesten in omloop. Om garant te staan voor een betrouwbare uitslag kunt u echter het beste terugvallen op het assortiment van Thuistesters. Deze testen staan op een voordelige en betrouwbare manier garant voor kwaliteit.
Exacto Ovulatietest
Clearblue Digitale Ovulatietest
Easy Home Ovulatie Zelf testen