Overbeharing bij vrouwen comfortabel en effectief bestrijden

Overbeharing is een veel voorkomend probleem waar vele vrouwen dagelijks mee te kampen hebben. Voor je het weet beginnen die haren weer zijn intrede te doen en verdwijnen die gladde lichaamsdelen in een ongewenst oerwoud van haren. Hoe problematisch dit ook mag klinken, van overdrijven is helaas geen sprake. Gelukkig zijn er verschillende methodes om het ongewenste haar te verwijderen. Benieuwd naar hoe deze methodes verschillen in hun comfort en effectiviteit? Lees dan gerust verder!

Scheren

Vrouwen+scheren+470

Een eenvoudige en eeuwenoude methode om ongewenste haargroei te verwijderen is scheren. Bij scheren worden de ongewenste haren met behulp van een scheermes of scheerapparaat zo dicht mogelijk bij de huid afgesneden. Bij gebruik van een goed scheermes of scheerapparaat in combinatie met een goede scheerschuim is de kans op wondjes en/of huidirritaties miniem, zo is scheren dus een eenvoudige en gemakkelijke manier om jouw ongewenste haartjes te verwijderen. Een groot nadeel aan scheren is dat de haartjes sneller teruggroeien dan bij andere methodes zoals harsen, epileren en laseren.

Bestel hier de voordeligste scheerproducten.

Harsen

0

Harsen is het verwijderen van ongewenste lichaams- en gezichtshaar door middel van een kleverige substantie. Bij harsen wordt een haar in zijn geheel verwijderd. Na een harsbeurt zijn de haren dus niet meer met het blote oog waarneembaar. Na het harsen zal het gemiddeld 3 tot 8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is dus niet permanent, wanneer een haar na het harsen weer aangroeit zal het wel dunner en zachter zijn dan dat die van origine was. In tegenstelling tot bij scheren zullen er dus geen harde stoppels optreden.
Er zijn verschillende harsmethodes, namelijk de harde- en de vloeibare hars.
Harde hars:
Harde hars is speciaal geschikt voor het verwijderen van haar op de gevoelige delen, zoals bijvoorbeeld het gezicht, de oksels en de bikinilijn. Harde hars hecht vooral aan de haren en niet aan de huid. Zo is het gebruik van een harde hars veel minder gevoelig dan een vloeibare hars.

Vloeibare hars:
Vloeibare hars wordt speciaal gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlakten, zoals benen, armen, rug en borst. De vloeibare hars wordt verwarmd en vervolgens met een roller en spatel zo dun mogelijk op de huid aangebracht en vervolgens met behulp van een ontharingsstrip verwijderd.

Bestel hier de voordeligste harsproducten

Epileren

je-wenkbrauwen-epileren-tot-op-het-haartje-precies-358305_w1020h450c1

Epileren is één van de meest effectieve manieren om het ongewenste haar te verwijderen. Bij epileren wordt er gebruik gemaakt van een pincet of een epileerapparaat(epilator). Tijdens het epileren wordt de gehele haar samen met de haarwortel verwijderd. Hierdoor hou je bijna vier weken lang een gladde huid. Bovendien groeit het haar fijner en dunner terug dan dat het van origine is, of het groeit helemaal niet meer terug.

Epileren wordt vooral gebruikt voor de wenkbrauwen, benen en de bikinilijn.
Een groot nadeel van epileren is dat het de meest pijnlijke manier van haarverwijdering is. Dit komt doordat de gehele haarwortel uit de huid wordt getrokken. Dit kan behoorlijk pijn doen, maar dit verschilt per persoon.

Lichtontharing

Advies-over-lichtontharing

Lichtontharing is een zeer efficiënte manier voor semi-permanente haarverwijdering. Lichtontharing is voor zowel vrouwen als mannen te gebruiken en is geschikt voor alle lichaamsdelen. De lichtenergie die vrijkomt bij lichtontharing wordt door de lichaamseigenstof genaamd melanine(pigment) geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte zet de activiteit van het haarzakje tijdelijk uit wat nieuwe haargroei voorkomt. Dit alles resulteert in een ultragladde huid, tot wel drie maanden lang!

Bestel hier de voordeligste lichtontharingsproducten

Elektrische ontharing

electrolysis-hair-removal

Elektrische ontharing is een methode om uw ongewenste haar permanent te verwijderen. Met deze methode worden de haarzakjes langzaam vernietigd waardoor de ongewenste haartjes niet meer terug zullen komen. Deze methode is geheel pijnloos en geven u een geweldige ervaring van haarverwijdering!

Bestel hier de voordeligste elektrische ontharing producten

Laseren

laser-ontharen

Laseren is een methode die voor permanente haarverwijdering kan zorgen. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van laserstralen die de haarzakjes in de huid bewerken. Hierdoor zal er geen nieuw haar meer uit het haarzakje gaan groeien. De laserbehandeling is niet tevens schadelijk voor de huid. Een groot voordeel aan deze behandeling is dat het vrijwel pijnloos is, het kan wel gevoelig zijn maar pijn doen zal het zeker niet. Een nadeel aan deze methode is dat de behandeling meestal 6 tot 8 keer herhaald moet worden om het gewenste resultaat te boeken.