Scheren

Nat of droog scheren?

Scheren wordt tegenwoordig gezien als een noodzakelijk kwaad. Symptomen als huidirritatie, rode bultjes en andere bijwerkingen werken dit uiteraard in de hand. Er wordt bijna niet meer bij nagedacht. Men gebruikt het liefst producten die het scheren zo eenvoudig en zo snel mogelijk laten verlopen. Er zijn twee soorten scheermethodes, nat scheren en droog scheren. Maar wat is nou het verschil tussen droog en nat en welke scheermethode past bij jou?

 

Droog scheren

 

Droog is de snelste en makkelijkste scheermethode. Alle scheerapparaten zijn geschikt om droog te scheren. Bij droog scheren hoeft er geen water gebruikt te worden. Zo kunt u dus altijd als u in het bezit bent van een scheerapparaat eenvoudig scheren.

Reiniging
Heeft u wel eens last van rode bultjes na het scheren? Om ontstekingen, huidirritaties of uitslag te voorkomen is het beste om uw gezicht met preshave-lotion te reinigen. Scheerkoppen van elektrische scheerapparaten scheren niet de haartjes af maar schaaft ze af. De deeltjes worden dus ook van uw bovenste huidlaag meegenomen. Het is dan belangrijk om een lotion te gebruiken.
 

Nat scheren

 

Bij nat openen de poriën en ontspant de huid. De kans op een huidirritatie is hierdoor door het scheren veel kleiner en kan bovendien een gladder effect worden bereikt. Nat scheren helpt ook het beste bij ingegroeide baardharen. Bij nat scheren kan scheerschuim of scheerconditioner worden gebruikt. Door het gebruik van een mes en het schuim is er het voordeel dat u de haartjes net onder de huidoppervlakte afscheert, waardoor ze minder snel terugkomen. Wanneer u last heeft van huidirritatie of een gevoelige huid , dan is nat scheren de beste methode.

Reiniging
Bij nat scheren kan er ook sprake zijn van uitslag na het scheren. Heeft u hier wel eens last van en ontstaat er een erge jeuk na het scheren? Reinig eerst uw gezicht en dep uw baard met warm water zodat uw poriën open staan. Droog daarna uw gezicht af. Hierdoor gaan de haren naar buiten staan en kunt uw gemakkelijk uw baard afscheren. U kunt zelf de keuze maken welk scheermiddel gebruikt gaat worden. Voordat u gaat beginnen, masseert u een scheermiddel op uw huid en laat u het intrekken.

Softshave Scheerlotion
Softshave Scheerlotion is een middel dat scheerirritaties stopt zoals ingegroeide haren en scheerbultjes. De lotion helpt ook een gladder scheerresultaat te bereiken. De natuurlijke scheer emulsie helpt scheerirritatie binnen 1-2 te verhelpen. Softshave heeft een verzorgende, reinigende desinfecterende werking op de huid.