gezond gebit

Mondwater en flossen voor een goede mondhygiëne

Wist u dat er met tandenpoetsen slechts 25% van de mond bereikt? Om aandacht te besteden aan de onbereikbare plekjes in het gebit horen we dus terug te vallen op andere middelen die de gezondheid van het gebit bevorderen. Mondwater en flosdraad vormen hierbij dé oplossing om het gebit de verzorging te geven die het nodig heeft.

De mond

In de mondholte bevinden zich verschillende soorten schimmels en bacteriën, dit noemen we de mondflora. Deze schimmels en bacteriën dragen bij tot de orale biofilm, dit is een zachte kleverige afzetting die tussen de tanden wordt gevormd.  Dit wordt gevormd door voedselresten en suikers in de mond. De orale flora verandert in de loop van ons leven en kan uit evenwicht raken door verschillende factoren zoals:
-Dagelijkse eetgewoonten
-Alcohol
-Slechte mondhygiëne
-Roken
-Antibiotica
-Diabetes
-Kanker
-Orthodontistische behandelingen
Bij een verstoorde mondflora gaan slechte bacteriën zich vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals tandvleesontsteking of gaatjes.
Mondhygiëne

Een evenwichtige mondflora zorgt er voor dat de mond gezond blijft. Het helpt het gebit tegen  dagelijkse aanvallen te beschermen en het helpt bij voorvertering van voedsel. Bacteriën die een onevenwichtige mondflora vormen kunnen schadelijk zijn. Dit hoort dus regelmatig verwijderd worden.
Om de gevolgen van een verstoorde mondflora te voorkomen is naast tandenpoetsen het gebruik van flossdraad en mondwater van groot belang.  Hierdoor wordt tandplak vermindert en dit helpt de mondflora in evenwicht te houden.

CB12 mondwater

Onder de verschillende merken mondwater is CB12 een merk wat door zowel tandartsen als consumenten hoog aangeschreven staat.  CB12 bevat namelijk zink en chloorhexidine die de stinkende gassen neutraliseren waardoor je maar liefst 12 uur lang verzekerd bent van een goede adem. De werking van CB12 is wetenschappelijk bewezen en wordt dan ook aangeraden door tandartsen en mondhygiënisten.

Oral-B flosdraad

Oral-b biedt een breed assortiment met verschillende soorten flosdraad aan. Zo ook flosdraad met een frisse muntsmaak.

Gerelateerde artikelen

Voordelen stoppen met roken