Je haar zwart verven: Waar moet je op letten?

Het komt tegenwoordig vaak voor dat vrouwen hun haar zwart verven. Steeds meer celebrities zoals Kim Kardashian en Beyonce hebben de afgelopen tijd meerdere keren hun haar zwart geverfd. Deze Amerikaanse megasterren hebben een gigantische invloed op het straatbeeld en je ziet ook steeds vaker in Nederland jonge meisjes en vrouwen die deze trend volgen. Maar hoe pak je dit nou het beste aan? En waar moet je op letten bij het verven van je haar? In dit blog hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1:

Heb je een lichte huidskleur en blauwe sprekende ogen? Door je haar gitzwart te verven in combinatie met je blauwe ogen, kan je zo omgetoverd worden in de perfecte dubbelganger van Sneeuwwitje. Wees dus extra voorzichtig want donker haar benadrukt een lichte huidskleur. Wanneer je toch voor een zwarte haarkleuring kiest, zorg er dan voor dat je steeds een dieprode lippenstift op zak hebt.

Tip 2:

Zwarte tinten in combinatie met enkele warme accenten ogen veel natuurlijker dan gitzwart haar, voor vrouwen met een donkerdere huidskleur en bruine ogen. Donker getinte vrouwen zien er perfect uit met bruinzwart haar.

Tip 3:

Let op bij dun haar dat de keuze voor zwart haar gevaarlijk kan zijn! De hoofdhuid kan zichtbaar worden door het zwarte haar heen, en dit kan je verschijning schaden.

Tip 4:

Een mooie glans is een vereiste voor prachtig zwart haar. De eerste keer dat je je haar zwart verft, moet je absoluut een kleurbehandeling die voedende ingrediënten bevat gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is Macadamia-olie, dit product zal je haar de diepe glans geven die essentieel is voor zwart en gezond haar.
Tip 5:

Wanneer je licht bruin of lichter haar hebt, let er dan op dat je een permanente haarkleuring gebruikt. Wanneer je geen permanente haarkleuring gebruikt is het mogelijk dat het gewenste resultaat niet behaald wordt! Daarnaast moet je om de drie tot vier weken de haarwortels van je zwarte haar bijkleuren.

Tip 6:

We raden je aan om voorzichtig te werk te gaan bij het zwart verven van je haar. Bleken verandert namelijk de structuur van je haar en dit kan onverwachte effecten hebben op het proces van de zwarte kleuring. Het is dus mogelijk dat je niet het gewenste effect krijgt, je haar kan bijvoorbeeld sterke rode kleurschakelingen vertonen. Daarom raden wij je absoluut aan om de allereerste keer dat je je haren zwart verft, dit door een professionele kapper te laten doen. Wanneer dit geen problemen oplevert en je tevreden bent met het resultaat, kan je je haar de volgende keren gerust zelf thuis kleuren. Dit bespaart je een hoop tijd en geld, en is ook nog eens erg eenvoudig!

Tip 7:

Wanneer je grijs haar hebt worden je haren volledig gedekt wanneer de zwarte kleuring goed is aangebracht, maar toch is het belangrijk om een aantal punten goed door te nemen voordat je besluit om je grijze haar zwart te verven. De diepzwarte kleur zal mogelijk niet lang stand houden op je grijze haar. Het is per persoon verschillend hoe snel je haar weer grijs wordt, bereidt je er dus op voor dat je je haar misschien wel heel vaak zal moeten kleuren.

Tip 8:

Denk eraan om een rijke gezichtscrème aan te brengen op je voorhoofd, je slapen en op je oren wanneer je je haar thuis kleurt. Wanneer je dit niet doet is het mogelijk dat er na de haarkleuring donkere vlekken op je huid ontstaan, en dit wil je toch niet?

Tip 9:

De dag voordat je je haar gaat kleuren kun je het beste een intensieve haarkuur aan brengen. De haarcure versterkt je haarcuticula en hierdoor zullen je puntjes gladgemaakt worden. Dit draagt bij aan een beter resultaat bij het verven van je haar. Op deze manier ben je dus verzekerd van een mooie en egale haarkleur.