Hoe verzorg je je lippen op de beste manier?

Iedereen wil natuurlijk mooie verzorgde lippen hebben. Onverzorgde en droge lippen zijn nou niet bepaald aantrekkelijk en zo krijgt men al gauw een onverzorgde indruk van jou. Om je lippen op  de best mogelijke manier te verzorgen hebben wij een aantal tips voor je. Zo ben je altijd verzekerd van mooie, zachte en verzorgde lippen.

Dingen die je niet moet doen

Bijt niet op je lippen

De eerste tip die wij je meegeven is: Bijt niet op je lippen! Door het bijten van je lippen beschadig je je namelijk en dit kan zelfs leiden tot een ontsteking. Bijt jij tijdens stressvolle situaties vaak op je lippen? Koop dan een pakje kauwgom en neem in zulke situaties een kauwgompje in!

Lik niet aan je lippen

Wanneer je lippen droog zijn wil je hier automatisch aan likken om ze wat vochtiger te maken, maar ons advies is: Doe dit niet! Met dit gelik komt er namelijk speeksel op je lippen, en speeksel op je lippen zorgt alleen maar voor nog drogere lippen dan dat je eerst had. Gebruik dus altijd een lippenbalsem en leer de gewoonte van het likken af.

Pas op met het drinken van hete drankjes

Hete drankjes kunnen naast je tong ook je lippen verbranden. Dankzij deze verbranding kunnen er littekens en blaren ontstaan. Dit komt erg onverzorgd over en dat is wel het laatste wat je wilt.

Trek niet aan losse velletjes

Als je last hebt van losse velletjes, is dit meestal het geval van een slechte lipverzorging. Gezonde en goed verzorgde lippen hebben namelijk geen losse velletjes. Mocht je toch last hebben van losse velletjes op je lippen, probeer hier dan niet aan te trekken. Door aan de velletjes te trekken kunnen er wondjes ontstaan, en de genezing van zulke wondjes kan erg lang duren.

Stel je lippen niet bloot aan de schadelijke invloed van de zon

Stel je lippen absoluut niet bloot aan de schadelijke invloed. De hitte van de zon kunnen je lippen namelijk extreem snel laten verbranden, bescherm je lippen daarom altijd met een uv-filter. Verbrande lippen zien er erg onverzorgd uit, er vormen zich wit gekleurde blaasjes die littekens kunnen achter laten. Dat is nou niet echt bepaald de ideale look voor een romantische date met je geliefde.

Dingen die je wel moet doen
Gebruik een lippenbalsem

Om te beginnen met het een goede verzorging van je lippen is het aanschaffen van een lippenbalsem erg belangrijk. Dankzij het gebruik van een lippenbalsem blijven je lippen gehydrateerd en gezond, zo kunnen ze niet meer uitdrogen. Blijf gedurende de hele dag lippenbalsem aanbrengen, helemaal nadat je iets gegeten of gedronken hebt. Om er zeker van te zijn dat je lippenbalsem goed blijft zitten, kun je er een extra laagje vaseline over heen smeren. Dit laagje vaseline dient dan als een beschermlaagje voor de lippenbalsem zelf.

Scrub je lippen

Je lippen moeten net als je huid eens in de zoveel tijd gescrubt worden om eventuele losse velletjes weg te halen, of om ze weer te laten stralen. Het scrubben van je lippen is heel eenvoudig, je kunt bijvoorbeeld een tandenborstel of een ruwe handdoek gebruiken om de losse velletjes te verwijderen. Na het scrubben dien je je lippenbalsem weer aan te brengen, zodat je lippen weer volop beschermd zijn.

Gebruik een lippenmasker

Eens in de zoveel tijd is het heerlijk voor je lippen om hen een verzorgend masker te geven. Je kunt dit heel eenvoudig en zelf uitvoeren. Breng een hele dikke laag verzorgende crème aan, laat de crème intrekken en na ongeveer 5 minuten verwijder je de overtollige crème zelf.

Last but not least: Gebruik lipgloss

Goed verzorgde en glanzende lippen zijn voor zowel man als vrouw erg aantrekkelijk. Om je lippen mooi glanzend te krijgen is een lipgloss het ideale product. Wanneer je lipgloss aanbrengt, pers dan nooit je lippen op elkaar. Hierdoor gaat er namelijk veel glans verloren en dat wil je juist niet!

Waar kan ik nou de beste en voordeligste lipverzorgingsproducten bestellen?

VoordeelDrogisterij biedt een ruim assortiment voordelige lipverzorgingsproducten aan. Variërend van o.a. de merken Labello en Blistex en Dr. Swaab. Dankzij deze producten ben jij altijd verzekerd van gezonde, glanzende en vooral aantrekkelijke lippen.

Bestel hier de meest voordelige lipverzorgingsproducten.