Hoe blijf ik fit zonder een sportschool abonnement?

Is jouw leven te druk om iedere week een aantal keer naar de sportschool te gaan? Of wil je liever niet vastzitten aan een duur sportabonnement? Dan lijkt het vaak moeilijk om fit te blijven, maar niets is minder waar! Het grote geheim van fit blijven is namelijk bewegen. In dit blog geven wij van DrogistBlog jou een aantal eenvoudige tips zodat het bewegen een stuk makkelijker wordt.

Doe mee aan een fiets- of wandeltour

Een eenvoudige manier om te bewegen is het meedoen aan een fiets- of wandeltour. Op deze manier kun je te weten komen over je omgeving en je zal verbaasd zijn over de prachtige natuur in jouw directe omgeving.

Loop meer en sneller

Moet je even snel boodschappen doen? Gebruik dan de benenwagen in plaats van de fiets of de auto! Tijdens het lopen is het verstandig om een sneller tempo dan normaal gesproken aan te houden, zo stijgt je hartslag een klein beetje. Hierdoor zal je bloedsomloop en vetverbranding gestimuleerd worden, en dit komt jouw lichaam absoluut ten goede!

Beweeg tijdens de reclameblokken

Iedereen kent die irritante en langdurige reclameblokken tijdens het televisiekijken wel. Ze duren meestal wel minimaal 5 minuten. Deze 5 minuten zijn ideaal om van de bank af te komen en gauw even wat fitnessoefeningen te doen. 20 sit-ups, 10 push-ups en 25 kniebuigingen moeten makkelijk lukken toch?
Schaf een stappenteller aan

Een stappenteller is een handig apparaatje dat al jouw stappen bijhoudt. Op deze manier kun je precies zien of je wel genoeg beweegt op een dag. Uit onderzoek bij vrouwen is gebleken dat een gemiddelde van 10.000 stappen per dag leidt tot verbeterde glucoseniveaus en een lagere bloeddruk.

Bestel hier de meest voordelige stappentellers

Maak gebruik van afvalsandalen

Je kunt het lopen stimuleren door gebruik te maken van afvalsandalen. Dankzij deze afvalsandalen wordt de bloedsomloop in je voeten gestimuleerd en zul je meer calorieën verbranden dan wanneer je geen afvalsandalen gebruikt.

Bestel hier de meest voordelige afvalsandalen

Maak van schoonmaken een sport

Schoonmaken is en blijft een vervelende klus waar iedereen mee te maken krijgt. Maar gelukkig is het heel eenvoudig om het een stuk leuker te maken! Je kunt bijvoorbeeld je favoriete muziek opzetten en op een 2x zo snel tempo met de stofzuiger de huiskamer schoonmaken. Het opruimen van bijvoorbeeld je schuur of tuin kan een effectieve manier zijn om aan je dagelijkse portie bewegen te komen.

Ga vaker staan

Wanneer je staat verbrand je maarliefst 33% meer calorieën dan wanneer je zit. Het is dus aangeraden om te staan in de bus of tram. Ook telefoneren en de was opvouwen kun je gemakkelijk staand doen, makkelijker kan het niet!