Het verwijderen van je make-up, hoe doe ik dat nou precies?

Tips om Make-Up te verwijderen     

Vind jij het ook irritant om elke avond je make-up te verwijderen, vooral als je heel erg moe bent? Dan garanderen wij je dat je niet de enige bent! Maar weet je ook dat het niet goed is voor je huid? Want het is namelijk heel belangrijk dat je je huid goed reinigt en verzorgd elke avond voor het slapen gaan. In deze blog geven wij jou een aantal tips hoe je het beste jou make-up kunt verwijderen.

 

Waarom moet ik mijn make-up verwijderen?

Het is heel belangrijk dat je voor het slapen gaan je gezicht goed reinigt en verzorgd, want als je je gezichtsmake-up niet verwijderd raken je poriën verstopt. Hierdoor zal de kans op puisten en oneffenheden krijgen groter zijn.

Nadat je je gezichtmake-up hebt verwijderd, zorg er dan ook goed voor dat je oogmake-up goed schoon is. Mascara word namelijk hard wanneer je slaapt, en dit zorgt ervoor dat je wimpers afbreken.

Ook doordat de mascaradeeltjes de follikels verstoppen raken je ogen ontstoken wat voor irritatie zorgt. Daarna zullen bacterien zich ophopen en je slijmvlies zal ontsteken. En zo worden je oogleden opgezwollen en ontstoken.

 
Welke reinigingsproducten moet ik gebruiken?

Je kunt verschillende reinigingsproducten gebruiken om je gezichtmake-up te verwijderen. Elk reinigingsproduct heeft een verschillende doeleinden.

 

  • Reinigingsmelk; Het is vooral bedoeld om make-up te verwijderen, zonder je huid te irriteren. Dit kun je het beste aanbrengen met een wattenschijfje.
  • Tonic; bereid je huid voor op het gebruik van een dag- of nachtcrème. Het is een doorzichtige vloeistiof die de huid voedt, verfist en verzorgd. Een fijne aanvulling op de dagelijkse reinigingsmiddelen.
  • Reinigingslotion; Het heeft een vergelijkbare werking als de tonic. Het enige grote verschil ligt in de structuur. De Lotion heeft meer een gele structuur, en de Tonic heeft in tegenstelling een qua structuur dat bijna net zo dun is als water.

 

Je hebt ook andere producten die je gezicht reinigen. Bijvoorbeeld een reinigingsgel, reinigingswater en reinigingsdoekjes. Kies altijd voor een type product die jij het fijnst vindt, want de reinigende werking is bij verschillende producten bijna gelijk.

 

Stappenplan voor het verwijderen van Make-up;

Volg de volgende stappen om met een schone huid en gereinigd gezicht naar bed te gaan.

Voordat je gaat beginnen reinig je gezicht eerst met een vochtige doekje, want het heeft niet veel zin om je make-up dieper in je poriën te wrijven, tijdens het reinigen.

 

  • Make-up remover; Gebruik een remover die het meest geschikt is voor jou soort huidtype. Zorg er daarna voor dat echt elk restje van je make-up verwijdert is.
  • Tonic; Nu je make-up is verwijderd heeft je huid een frisheid nodig. Met Tonic verwijder de allerlaatste make-up restjes op je huid
  • Exfoliëren; Je hoort één keer per week je huid te scrubben. Dit is bedoeld om dode huidcellen te verwijderen.
  • De allerlaatste stap is het goed verzorgen van je huid met een goede nachtcreme! Dit is de laatste oppepper en het voed je huid tijdens het slapen.

Draag je geen make-up? Dan is het ook zeer belangrijk om je huid goed te reinigen.