gillette, fusion, power, proglide, gillette fusion, gillette proglide, scheermesjes, verschil, scheren

Het echte verschil tussen Gillette Fusion en de (Power) ProGlide

Gillette heeft verschillende scheersystemen geïntroduceerd die elk een bijdrage geven aan de kwaliteit van het scheren. Toen de Gillette Fusion revolutie zijn intrede deed in elke badkamer kwamen de Power en Proglide variant niet lang daarna. Scheergebruikers vragen zich daarom af of de innovaties van de Fusion Power en Proglide een toegevoegde waarde zijn. Wat is het verschil tussen de Gillette Fusion versus de Power en Proglide? U lees het hier.

Verschil tussen Fusion Power

Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan irritatie een veel voorkomend verschijnsel zijn. Volgens Gillette is dat met de Fusion Power verleden tijd. Dit scheersysteem is uitgerust met een geavanceerde technologie voor bewezen prestaties, ook bij een gevoelige huid. Het Gillette Fusion Power scheersysteem geeft je de scheerprestatie die je nodig hebt om goed voor de dag te komen.

Het Fusion scheeroppervlak heeft 5 mesjes die dichter op elkaar zijn geplaatst om de druk op de mesjes te helpen verminderen voor uitstekend comfort. Door de nieuwe technologie ‘ Scheeroppervlak met 5 mesjes’ van de Gillette Fusion krijgen mannen het beste scheerresultaat ooit binnen de categorie scheersystemen zonder een batterij.

Innovaties Gillette Fusion Power

– Micro trillingen, die helpen frictie te voorkomen en verhogen het glijdvermogen van het scheersysteem zodat je de mesjes nauwelijks voelt.

– Pure prestaties, een beter scheerervaring betekent een huid die er beter uitziet en nog beter aanvoelt.

– Comfort met precisie, een flexibele Comfort Guard met 15 microribbels zorgen voor een zeer gladde en comfortabele scheerervaring door de huid licht op te rekken, terwijl je met geïntegreerde precisietrimmer het perfecte gereedschap in handen hebt om lastige plekjes te scheren zoals onder je neus, snor/ baard en bakkebaarden.
Gebruikservaringen

De echte kracht van de Fusion Power zit hem in de trilling. Door de trilling die het scheerapparaat afgeeft komen baardharen sneller van de huid, en brengt het een beter scheerresultaat tot stand. Alhoewel vele gebruikers hier baat bij hebben geven andere toch de voorkeur voor een scheersysteem zonder trilling.

Addertje onder het gras 

Gillette wilt scheergebruikers laten geloven dat scheren met een Fusion Power scheerhouder alleen mogelijk is door het gebruik van de Fusion Power mesjes. Alle Fusion mesjes passen echter op alle Fusion houders. Het is dus mogelijk om alleen te profiteren van de eigenschappen die samengaan met de Fusion Power scheerhouder en daarbij Fusion scheermesjes te gebruiken.

Verschil tussen Fusion ProGlide

Bij de ProGlide heeft Gillette extra mesje geïntroduceerd, maar zijn er wel een aantal specifieke veranderingen. De Fusion Proglide heeft net als zijn voorganger, de Fusion, een vijftal scheermesjes. De Fusion Proglide verschilt echter wel van de Fusion op een aantal punten. Gillette heeft een nieuwe twist gegeven aan het scheren met als resultaat de meest perfecte scheerervaring ooit. De Gillette Fusion ProGlide is voorzien van dunnere mesjes ( t.o.v. de Gillette Fusion) en heeft daarbij een geavanceerde lagere weerstandscoating.

Innovaties Gillette Fusion ProGlide

Gillette blaast nieuw leven in scheerland met de introductie van de Fusion Proglide, waarin meerdere innovaties in verwerkt zitten. Dunnere, fijnere mesjes zorgen voor een scheersysteem dat makkelijker over de huid glijdt en minder aan de haartjes trekt. Ook zijn de lubrastrip, het handvat en het precisiemensje verbeterd ten opzichte van de Fusion. Een nieuw verdeelsysteem verdeelt het scheerschuim en haalt overtollig scheerschuim weg. De stabilisator zorgt voor een constante afstand tussen de mesjes.

  1. Een nieuw mesjesstabilisator zorgt voor de ultieme ruimte tussen de mesjes en bovendien zorgt het ervoor dat de mesjes zich aanpassen aan de contouren van het gezicht. De ingebouwde microchip in de ProGlide Power geeft kalmerende micro-pulsaties af voor een ongelooflijke scheerbeurt keer na keer.
  2. Daarbij ook een verbeterde handvat met een grotere ergonomische grip, waardoor een betere controle mogelijk wordt. Het geribbelde handvat leidt het water weg voor nog betere controle, bijvoorbeeld in bad of onder de douche.
  3. Een verbeterde en grote LubrastripTM. De verbeterde formule met mineraalolie en gladmakende polymeren maakt de huid zacht zodat de mesjes glad over de huid kunnen glijden.
  4. Een verbeterde precisietrimmer met verbeterde mesjes die je helpen om lastige plekken beter te bereiken.
  5. Een gestroomlijnd schuimverdeelsysteem dat het overtollige scheerschuim weghaalt en het verdeelt over de huid. Dit is bedacht om optimaal contact met de mesjes te behouden, voor comfortabel en glad te scheren.
  6. Daarbij een comfortabel, grondige en snelle scheerbeurt is makkelijk bereikt dankzij de nieuwe innovaties van Gillette.

Gebruikservaringen

Zowel de Proglide als de Proglide power geven uitstekende resultaten bij een baard van drie dagen oud. Het mesje glijdt soepel over de huid en de scherpe mesjes weten ook dikkere haartjes glad tot op de huid af te snijden.

– Fusion ProGlide geeft een aangename scheerbeurt en een gladder scheerresultaat dan Fusion
– ProGlide geeft een soepelere huid dan zijn voorganger Fusion
– Dankzij ProGlide heb je minder gauw last van bultjes, irritatie en ingegroeide haren
– Het handvat heeft een fijnere grip

Proglide scheermesjes gaan langer mee

Ook bij de Proglide variant heeft Gillette speciale mesjes ontwikkeld die vaak in combinatie met elkaar gekocht worden. Ook hier geldt dat alle Fusion mesjes op alle Fusion houders passen, maar wel met een belangrijk verschil. Alhoewel Proglide scheermesjes enkele euro’s duurder zijn melden scheergebruikers bij de Proglide wel dat deze langer meegaan, waardoor je minder vaak het scheermesje hoeft te vervangen en de kosten uiteindelijk net zo hoog uitvallen als bij Fusion.

Gillette Fusion Proglide Power voor de ultieme scheerervaring

Kunt u geen keuze maken? De Gillette Fusion Proglide Power bemiddeld hierin door alle functies te integreren in één scheersysteem. Alhoewel sommige scheerinnovaties zich enigszins overlappen tussen de Fusion, Proglide en Power kunt u er wel alle kanten mee op. Op voordelige wijze kunt u zo profiteren van alle innovaties die afkomstig zijn van Gillette.