Het verschil tussen dagcrème en nachtcrème

Al eeuwenlang gebruiken we verschillende verzorgingsmiddelen om de huid te beschermen, te verzorgen en zacht en jong te houden. Het klinkt allemaal erg logisch dat er overdag gebruikt gemaakt wordt van een dagcrème en ’s nachts van een nachtcrème. Maar is het eigenlijk wel nodig om twee verschillende crèmes te gebruiken? Of is er daadwerkelijk een verschil tussen de dag en nachtcrème?

De belangrijkste redenen van een gezicht crème is het beschermen en verzorgen van de huid. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten crèmes, speciaal ontwikkeld voor de verschillende huidtypen.
Er is daadwerkelijk een verschil in crèmes die overdag worden gebruikt, de dagcrèmes, en de crèmes voor ’s nachts. Het is ook van belang om u goed te laten adviseren over uw huidtype.

 

Dagcrèmes

Overdag wordt de huid blootgesteld aan allerlei stoffen, zoals uitlaatgassen, airconditioning en uv-stralen. Het is daarom belangrijk om je huid goed te beschermen. Dagcrèmes bevatten daarom vaak een zonnefilter, vitamines en antioxidanten om beschadiging van je huid tegen te gaan. In een dagcrème zit ook meer water dan in een nachtcrème. Hierdoor zijn de crèmes lichter en trekken ze snel in. In sommige gevallen bevat de crème ook cafeïne of ‘licht reflecterende’ deeltjes voor een extra frisse stralende huid.




 

Nachtcrèmes

Tijdens de nacht herstelt en ontspant de huid zich. Het herstelproces verloopt sneller tijdens het slapen en de huid wordt ‘s nachts ook niet beschadigd door de zon. Gedurende de nacht verliest de huid zo’n kwart liter vocht. Een nachtcrème bevat meer voedingstoffen dan een dagcrème en heeft daarnaast ook vaak voedende, verzorgende en vocht inbrengende ingrediënten. In nachtcrèmes zitten meer oliën en andere voedende bestanddelen, de nachtcrème is daarom ook wat vetter of romiger. De geur en aroma zijn ook meestal anders. Smeer een nachtcrème tijdens het gebruik niet te dik op. De huid is s’ nachts warmer dan normaal en daarom niet in staat om een dikke laag crème op te nemen.

 

Is het noodzakelijk?

Er zijn mensen die hun dagcrème zowel overdag als ’s nachts gebruiken. Dit kan niet veel kwaad. Smeren is sowieso beter dan niet smeren. Dus voel u niet verplicht om twee soorten crèmes te gebruiken. Maar het beste is wel om de twee verschillende soorten te gebruiken. Nachtcrèmes voeden meer dan dagcrèmes en daarbij komt je huid in de nacht niet onnodig in aanraking met UV-filters.

 

Voordelig crèmes bestellen?

Het merk Weleda biedt u een Hydraterende Nachtcrème voor de vochtbalans en verzorging van de huid.

Diadermine biedt een Ultra Hydraterende Dagcrème die zorgt voor een perfecte verzorging en de gevoelige en reactieve huid verzacht.