Haarmasker VS conditioner

Haarmasker VS. conditioner?

Naast het wassen van je haar met shampoo heeft je haar vaak extra voeding nodig. Zo kun je gebruik maken van een conditioner om je haar te voeden, maar je kunt ook voor een haarmasker kiezen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En welk product past bij jou?

Het eerste verschil wat al van buitenaf vrij snel duidelijk is, is dat een masker een ‘dikkere’ textuur heeft dan een conditioner. Conditioner is een product waar toch wat vaker naar gegrepen wordt onder de douche. Het haarmasker daarentegen wordt minder gebruikt onder de vrouwen. Wat is het verschil?

  • Veel mensen gebruiken conditioner na het wassen van de haren. Conditioner zorgt er voor dat de haarschubben die na het wassen opengezet worden, weer sluiten. Dit zorgt voor ontzettend glad en verzorgd haar. Ze bevatten verschillende ingrediënten, maar een belangrijke is siliconen. Siliconen herken je door de ‘cone’ aan het einde van een ingrediënt. Hoe meer siliconen, hoe zwaarder en slapper het haar kan worden. Als je haar altijd continue slap wordt van conditioner, dan kan je ook proberen het alleen maar in de punten van je haar aan te brengen.Conditioner is dus geschikt voor  vrouwen met haren die regelmatig verzorging nodig hebben. Het is ook geschikt voor vrouwen die iets minder tijd besteden aan hun haarverzorging. Conditioner hoeft namelijk maar een minuutje in te trekken. Simpel, snel en verzorgd haar!

Haarmasker VS. conditioner

  • Haarmaskers worden minder gebruikt dan de conditioner. Het masker is dus dikker dan een conditioner vanwege de hoeveelheid water in het product. Haarmaskers bevatten een lager percentage water en zijn daarom dus geconcentreerder en dikker dan conditioners. Ook een haarmasker bevat siliconen en zorgt er voor dat je haar zwaarder en slapper kan worden. Een masker zorgt voor een beschermd laagje om je haren heen en sluit de haarschubben, het zorgt er voor dat je haren beschermd worden tijdens het gebruiken van een hittetool zoals een föhn of stijltang. Hierdoor wordt je haar niet droog.Een haarmasker maakt je haar wel zwaarder dan een conditioner. Een haarmasker is dan ook minder geschikt voor vrouwen die graag mooi luchtig en ‘bouncy’ haar willen. Zij kunnen dus beter voor de iets minder zware conditioner kiezen. Wie ontzettend droog haar heeft, heeft wel veel baat bij een masker. Het zorgt namelijk voor een iets intensievere verzorging van je haar.Het verschil

Het verschil: het enige verschil tussen een conditioner en haarmaskers is het watergehalte. Een conditioner bevat percentueel gezien meer water dan een haarmasker, waardoor een conditioner vloeibaarder is. Het is hierdoor ook wat luchtiger voor de haren dan een haarmasker. Het bevat namelijk in verhouding minder ingrediënten. Beide producten kun je het beste in de punten van je haar gebruiken om volume te behouden.

Weet jij nu welke verzorging jij nodig hebt, en ben je op zoek naar het juiste product? Conditioners en haarmaskers zijn er in vele varianten te verkrijgen op Voordeeldrogisterij.