Grijs worden als man zijnde

Iedere man krijgt op een bepaald moment in zijn leven te maken met haar dat grijs wordt. Je verliest je zelfverzekerdheid en wil je natuurlijke haarkleur terug. Maar hoe ontstaat dit grijze haar nou precies? En nog belangrijker: Wat is er tegen grijs haar te doen? Dit alles lees je terug in dit blog.

De oorzaak van grijs haar

Grijs haar krijgen kan door verschillende oorzaken komen. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid. Ieder persoon zijn verouderingsproces verloopt volgens de genetische code van zijn of haar DNA. Hierdoor is het dus mogelijk dat je al vanaf je 25e levensjaar grijs kan worden. Er zijn echter ook mannen en vrouwen die hun jeugdige haarkleur behouden terwijl ze de 75 al gepasseerd zijn. In een normaal gelopen proces begint het haar grijs te worden rond het 35e levensjaar. Het grijs worden gebeurd geleidelijk waarin je haren een steeds lichtere kleur grijs krijgen en uiteindelijk zelfs wit kunnen worden.
Uitzonderlijke redenen van grijs haar

Naast erfelijkheid kan een persoon ook door andere redenen grijs haar krijgen. Bij sommige mensen die extreem snel grijs worden is er meestal sprake van een infectieziekte, schildklierafwijking, tumor, extreme stress of de zeldzame ziekte Progerie. Indien de oorzaak van het krijgen van grijs haar in verband staat met factoren zoals slechte voeding, medische aandoeningen, stress of bijwerkingen van speciale medicatie kan het haar in veel gevallen vanzelf zijn natuurlijke kleur weer terug krijgen wanneer de aandoeningen zijn verdwenen.

Wat te doen tegen grijs haar

Voor mannen die grijs haar hebben of krijgen zijn er vele cosmetische producten op de markt te vinden. Hierdoor is het mogelijk om je eigen natuurlijke kleur weer terug te krijgen, en welke man droomt hier nou niet van! Een goed voorbeeld van een product als dit is Just for Men.

Just For Men pakt alleen de grijze haren aan voor een natuurlijke look. Just For Men is alleen gericht op grijze haren. Het vervangt het grijs door subtiele kleurschakeringen die overeenkomen met je natuurlijke haarkleur. Just For Men werkt net zo makkelijk als je haar wassen en de niet-druppende formule werkt in 5 minuten. De kleur blijft tot 6 weken behouden tot de grijze uitgroei weer verschijnt.

Bestel hier de meest voordelige Just for Men producten