Grijs haar verven

Grijs haar verven

Het ontdekken van de eerste grijze haar kan een vervelende ervaring zijn. Toch moet iedereen er een keer aan geloven.  De één vroeger als de andere, dit is namelijk voor een groot deel erfelijk bepaald. Natuurlijk kan grijshaar nog wel geverfd worden, maar dit is nog best lastig. In dit artikel zijn staan verschillende tips voor het verven van grijs haar.

Voorbereiding bij het verven van grijs haar

Ook bij het verven van grijs haar bepaald een goede voorbereiding het eindresultaat. Ter voorbereiding zijn de onderstaande  tips een groot verschil maken!

Bepaal hoe grijs jouw haar is?

Om een volledige kleurdekking te krijgen is het belangrijk om te bepalen hoe grijs jouw haar is. Is jouw haar een beetje grijs? Dan  kun je vaak alle kleuren gebruiken waar jouw voorkeur naar uitgaat. Is jouw grijze haar meer dan 50% grijs? Dan doe je er beter aan om de uitgezochte kleur te mengen met een natuurtint.

Natuurtinten zijn te herkennen omdat ze wel eens een N voor het nummer hebben en worden vaak aangeduid met een heel getal. Dus 7 in plaats van 7.32.
De natuurtinten van de kleurhoogte 1 t/m 8 geven daarbij een volledige dekking. Bij een kleurhoogte van boven de 8 zit er vaak te weinig pigment in om 100% te dekken.

Mengen van haarverf

Let bij het mengen van haarverf altijd op de volgende aandachtspunten.
Gebruik nooit een metalen kom om de verf in te mengen.
Gebruik het liefst een keuken weegschaal voor een nauwkeurige menging.
Gebruik bij het mengen van haarverf altijd hetzelfde merk.
Beide tubes van het haarverf moeten in het geheel gebruikt worden.

Kies het geschikte type haarverf

Bij het uitkiezen van een haarverf variant is het belangrijk om een permanente haarkleuring uit te kiezen. Alleen permanente haarverf heeft een dekking dat sterk genoeg is voor grijs haar. Op deze manier hoef je het haar niet na een aantal weken opnieuw te verven. Kijk op de achterkant altijd of de haarkleuring wel geschikt is voor grijs haar.

Daarnaast is het van essentieel belang om een haarverf variant uit te kiezen waarop duidelijk staat vermeld dat het een 100% grijsdekking heeft. Hierin zit namelijk een stof verwerkt dat grijs haar kan kleuren.  Vele haarverf varianten van Syoss, Schwarzkopf en L’oreal geven een volledige dekking mee.

Haar verzachten met een conditioner

Voordat het kleuren van grijze haren plaats kan vinden, is het verstandig om het eerst met een conditioner te wassen. Grijs haar is namelijk vaak erg stug en droog, waardoor het zich moeilijker laat verven. Om ervan garant te zijn dat de kleuring goed zal pakken laat je de conditioner 5 tot 10 minuten inwerken, waardoor de grijze haren de nodige zachtheid hebben om geverfd te worden.

Verven van grijs haar

Het moment van de waarheid! Als de nodige voorbereidingen zijn getroffen wordt het tijd om het haar grijs te verven.

Breng eerst aan op grijze haren

Ben je klaar om te beginnen met de haarkleuring? Dan is het verstandig om de haarkleuring als eerst aan te brengen op de grijze haren, omdat deze een langere inwerktijd nodig hebben dan gekleurde haren. Deze tip kan genegeerd worden bij een specifieke vermelding die deze tip op de achterkant van de verpakking tegenspreekt.

Verdeel het haar in plukken

Tijdens de haarkleuring is het aan te raden om het haar te verdelen in plukken.
Op deze manier kun je de haarverf makkelijker verdelen, zodat je overal evenveel aanbrengt. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je na al die moeite nog steeds grijze plukken in je haar hebt.

Goede verzorging

Nadat je je haar hebt gekleurd, is het an groot belang om de goede shampoos en conditioners te gebruiken. Kies wel producten uit die speciaal voor geverfd haar bestemd zijn, omdat deze de juiste verzorging geven voor glanzend, zacht en gezond haar. Ook maken ze de volgende keren dat je je haar kleurt een stuk eenvoudiger.