Gezichtsverzorging voor mannen

In de hedendaagse tijd maatschappij wordt gezichtsverzorging voor mannen steeds serieuzer genomen, en besteedt de gemiddelde man hier meer aandacht en tijd aan. Ook wordt het aanbod voor mannelijke cosmetica producten steeds groter en dat zien we ook terug in vele winkels en reclames. Overal kom je wel reclames van mannen met een perfecte huid tegen, maar hoe krijg je als man zijnde nou een perfecte huid?

Scrub je huid

De gezichtshuid van de man is minder glad en vetter dan die van de vrouw. Om een gezonde en stralende huid te krijgen is het van groot belang om één keer per week je gezichtshuid te scrubben. Dankzij de scrub worden de dode huidcellen op je huid verwijderd en verklein je de kans op puistjes en mee-eters. Op de overige dagen kun je je gezichtshuid reinigen door middel van een speciale face wash voor mannen.
Breng een vochtinbrengende crème aan

Naast het scrubben en reinigen van je gezicht is het erg belangrijk om je huid te voeden met een vochtinbrengende crème. Dankzij de werkzame stoffen die een vochtinbrengende crème bevat, wordt je huid gedurende de hele dag beschermt tegen externe factoren zoals zonlicht, smog, wind, airconditioning, etc. Zo heeft je huid altijd voldoende vocht in zich en wordt die niet rood en/of schraal.

Verzorg je lippen

Bij mannen zie je vaker gebarsten en/of droge lippen dan bij vrouwen. Dit komt grotendeels doordat mannen weinig of geen moeite nemen om hun lippen te verzorgen. En dat terwijl het verzorgen van je lippen helemaal niet veel tijd in beslag neemt! Verwijder velletjes door je tandenborstel zachtjes over je lippen heen te borstelen, en breng dagelijks een goede lippenbalsem aan om je lippen te beschermen en te verzorgen. Zo ben jij altijd verzekerd van mooie verzorgde lippen.

Scheren

Naast de hierboven beschreven onderwerpen is het ook van belang om tijdens het scheren de juiste producten te gebruiken. Kies je scheermesjes bewust, goedkope scheermesjes zijn dan wel minder zwaar voor de portemonnee, maar het zijn de duurdere mesjes die betere resultaten geven en pijnlijke schrammetjes en wondjes voorkomen. Gebruik tijdens het scheren een goede scheerschuim of scheergel om irritatie van de huid tegen te gaan. Breng na het scheren een verzachtende en vochtinbrengende crème aan op je huid, want iedere scheerbeurt is een waar trauma voor de gezichtshuid. Dankzij deze crème wordt de kans op irritaties en wondjes heel klein.