gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging, hoe doe je dat eigenlijk écht goed?

Het reinigen van je huid is ontzettend belangrijk. Het is zelfs zo dat hoe vaker je slaapt met je make-up op, hoe groter de kans op beschadiging van je huid, Zelfs als je geen make-up draagt is het belangrijk om voor het slapen je huid goed te reinigen. Elke dag krijgt je huid te maken met vuil, olie, vettigheid en uitlaatgassen. Daarnaast vernieuwt de huid zich dagelijks van binnenuit. Hierdoor komt er een laagje dode huidcellen op onze huid terecht. Dit laagje ‘viezigheid’ moet ook weer van de huid af zodat het geen kans krijgt om bijvoorbeeld puistjes te veroorzaken.

Hoe vaak?

Het is belangrijk om in ieder geval je huid elke avond voor het slapen gaan te reinigen. Een beetje water in je gezicht gooien is niet voldoende. In principe is het prima om je gezicht één of twee keer per dag te wassen met een facewash. Was jij je gezicht vaker, dan kan je huid gaan irriteren en ironisch genoeg leidt dit tot een overproductie van talg.

Hoe?

Begin met verwijderen van je make-up. Gebruik hiervoor oogmake-up remover en een lotion om de foundation te verwijderen.  Als de make-up is verwijderd dan kan het échte reinigen beginnen. Een goede reiniger verwijdert al het vuil en make-up van je gezicht, waarbij natuurlijke oliën en gezonde cellen zo veel mogelijk gespaard blijven. Breng je dag- of nachtcrème meteen na het reinigen aan, dus als je huid nog vochtig is. Zo wordt de vocht inbrengende crème optimaal geabsorbeerd. Je huid neemt de actieve ingrediënten lastiger op als het volledig opgedroogd is, waardoor je gezicht na het insmeren vet of plakkerig kan aanvoelen.
Tips voor het reinigen van je huid:

1. Vergeet niet je handen te wassen met zeep.

Was voordat je begint met het reinigen van je gezicht met het wassen van je handen. Dat vuil, olie, vettigheid en uitlaatgassen die op je gezicht terecht komen zitten gegarandeerd ook op je handen. En je wil je gezicht natuurlijk reinigen in plaats van viezer maken.

2. Gebruik niet te heet water.

Na een frisse dag kan het verleidelijk zijn om je gezicht na te spoelen met lekker warm water. Maar dat droogt de huid (dat vooral in de winter al droger is dan normaal) uit. Als je er al voor kiest om je huid te wassen met water, ga dan voor lauw of koud water.

3. Drink voldoende

Voldoende water drinken is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Het zorgt voor hydratatie van de huid van binnenuit. Dit heeft je huid nodig om van binnenuit te herstellen en voor een vernieuwing van de huid te zorgen.

4. Gebruik zo min mogelijk watjes

Je kunt beter geen watjes, tissues, of sponzen gebruiken om je gezicht te reinigen . Als je dan aan de slag gaat een watje, verstop je juist de poriën en maak je ze niet goed schoon. Je brengt de producten (cleansing milk of cleansing oil) gewoon aan met je handen. Vervolgens je handen nat maken, je gezicht wassen en met lauw water afspoelen. Daarna nareinigen met een lotion (dit mag wel met een watje) en je hebt een perfect, gereinigde huid!