geurverfrisser, geurverfrissers, vieze, luchtjes, huiskamer, woonkamer, tips

Geurverfrissers voor in de woonkamer? Zo creëer je ultieme verfrissing!

Iedereen heeft er wel eens last van gehad. Een overheersende en akelige geur in de woonkamer. Je wenst deze geuren met een makkelijke oplossing te verhelpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Oppervlaktes die schoon zijn zouden niet moet stinken maar sommige luchtjes trekken echt overal in. Bent uw ook klaar met die vieze luchtjes in uw huis en bent uw op zoek naar handige tips om het weer fris te laten ruiken? lees dan onze geweldige tips.

Frisse lucht

Het is handig om zo nu en dan het raam open te zetten voor wat frisse lucht in huis. Namelijk zonlicht en frisse lucht van buiten zullen er samen voor zorgen dat een sterke vieze geur verminderd zal worden. Het open zetten van een raam heeft bijna hetzelfde effect als een geurverfrisser. Het enige verschil is dat de lucht van buiten niet echt lekker ruikt maar wel fris is. Niets helpt beter om van vieze luchtjes af te komen dan frisse lucht van buiten. Als het slecht weer is buiten en het is lastig om een raam open te zetten, probeer dan op een andere manier te luchten. Zoals een ventilator aan te zetten die verbonden is met buiten en zo frisse lucht naar binnen haalt.

Stinkende voorwerpen

Het is wellicht handig om stinkende voorwerpen in huis mee naar buiten te nemen om deze in de zon te laten luchten. Neem ze s’avonds weer mee naar binnen en ruik of ze verminderd zijn qua stank. Als één van de voorwerpen de oorzaak is van de stank is het misschien handig om ze weg te gooien, te reinigen met stoom/ zeep, of compleet te vervangen voor een nieuw en schoner product.

De bron

Vind de bron van de stank en verwijder die zo snel mogelijk. Het is namelijk zinloos om bijvoorbeeld geurverfrissers voor in de woonkamer te gebruiken terwijl de bron van de stank nog steeds aanwezig is. Probeer wat vaker vuil te verwijderen of schoon te maken zoals, was de hond wat vaker, gooi je afval in de afvalcontainer, maak de koelkast schoon of neem alle nodige maatregelen om te voorkomen dat de vieze lucht zich verder verspreidt.

Luchtroosters en stopcontacten

Controleer wat vaker in huis de luchtroosters en stopcontacten of daar de stank vandaan komt. Een dode muis in je muur bijvoorbeeld zal de hele kamer laten stinken, maar de geur zal in de buurt van de stopcontacten het meest merkbaar zijn. Je zult misschien wel maanden moeten wachten voordat de geur weggaat of het is zelfs zo erg dat een deel van de muur verwijderd moet worden om de stank weg te krijgen. Daarnaast is het handig om een gat te zoeken in het huis die naar buiten leidt waar misschien de vieze beesten of stank vandaan kan komen. Dit is vaak op zolder. Om vieze luchtjes te voorkomen of weg te halen kun je er voor kiezen om de filters in ventilatie- of verwarmingssysteem of de airconditioning te vervangen. Deze systemen werken sowieso beter na behoren als ze regelmatig gereinigd worden.

Grote schoonmaak

Het is zeer gewenst om wat vaker het huis schoon te maken. Daarbij is het niet de bedoeling om alleen gebruik te maken van geurverfrissers maar ook echt letterlijk goed schoon te maken. Stofzuig de kamer bijvoorbeeld wat vaker. Het is wel handig om niet alleen de vloerbedekking of vloer te stofzuigen, maar ook de bekleding van meubels en de gordijnen. Daarbij kan je gebruik maken van zuiveringszout of tapijtverfrissers om in de vloerbedekking te strooien. Laat het daarna een tijdje inwerken zodat de vetten en geurtjes kunnen absorberen en zuinig het daarna grondig op. Tapijtverfrissers hebben vaak een eigen geurtje dat blijft hangen. Dit zorgt ook voor een frisse geur in huis voor een bepaalde periode, want je moet zo nu en dan blijven schoonmaken. Door gebruik te maken van stofzuigen verwijder je ook stof en vuil, het is daarbij belangrijk om regelmatig de stofzak te vervangen omdat daar ook viezigheid in kan zitten. Als je een grote schoonmaakbeurt gaat maken is het wel verstandig om de juiste producten in huis te hebben om optimaal te kunnen reiningen. Kijk eens op https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/overig-huishoudelijk voor zeer voordelige schoonmaakproducten.
Grote oppervlakten

Zorg er voor tijdens het huishouden dat je vaker harde oppervlakten schoon maakt. Denk daarbij aan lakverf behandelde oppervlakten zoals, harde vloeren, muren die alleen behandeld zijn met glanzende of halfglanzende verf, gootstenen, aanrechtbladen, tafels en andere vergelijkbare oppervlakken. Gebruik daarbij een milde reiniger die vetten verwijdert zonder het oppervlak of de verf te beschadigen. Matte verf en behang zijn erg moeilijk schoon te maken. Probeer daarom een droge reinigingsspons om de doffe laag te verwijderen die zich op muren en plafonds ophoopt.

Vaatwasmachine

Door gebruik van een vaatwasser was je natuurlijk alle etensresten en geurtjes van je servies af en zorgt dat het meteen goed schoon is. Alleen er is een mogelijkheid dat deze resten kunnen achterblijven in je vaatwasmachine en dat levert soms vieze geurtjes op of schade aan de vaatwasmachine. Het is handig om af en toe de vaatwasmachine schoon te maken. Bijvoorbeeld doe een scheut azijn samen met wat partjes citroen in de machine. Zet dan de vaatwasser op het hoogste programma en laat het lekker draaien. Dit zorgt ervoor dat alle kal en vieze resten uit je vaatwasser verdwijnt. Spoel je servies van te voren beter schoon en gooi alle etensresten in de vuilnisbak. Gebruik een vaatwassergeurtje of een vaatwasserreiniger die voordelig verkrijgbaar zijn bij https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/vaatwas.

Gloeilampen

Deze tip klinkt heel vreemd maar maak je gloeilampen schoon, als je deze in huis hebt. Bijvoorbeeld de chemische bestanddelen van sigarettenrook of andere sterke middelen hopen zich op op gloeilampen en laten een laagje op het oppervlak achter. Wanneer je het licht aan doet en de gloeilamp warmt op, dan zul je de vieze geur weer kunnen ruiken. Houd de gloeilamp schoon en dat zal je vieze luchtjes besparen.

Azijn

Een handige tip is om vieze geuren te bestrijden met azijn. Zet ‘s nachts een kom met gedistilleerde witte azijn in de kamer. De lucht zal ‘s ochtends frisser ruiken in huis. Verder kun je azijn voor veel vieze luchtjes gebruiken om het weg te halen. Bijvoorbeeld laat 24 uur lang een kom met azijn staan om de geur van sigarettenrook uit een kamer te halen. Ook bij een vieze lucht in de wc kan azijn goed helpen. Giet tweeënhalve kop zijn in de wc- pot en laat dit 30 minuten inwerken en spoel daarna door. De wc zal daarna weer lekker fris ruiken.

Kaneelstokjes

Maak gebruik van kaneelstokjes. Dit is een simpel trucje en net zo effectief als een geurverfrisser. Breng een pannetje met water aan de kook, doe daar kaneel in en laat het enkele minuutjes pruttelen zodat de geur zich door je huis kan verspreiden. Wanneer je een groot huis hebt is het handig om het pannetje op verschillende plekken in het huis te zetten.

Geurverfrissers

Geurverfrissers bevatten allemaal parfums en oplosmiddelen. Met een luchtverfrisser haal je een aangename geur in huis maar geen schone lucht. Intussen adem je wel de oplosmiddelen in die vrijkomen uit geurverfrissers. Daarbij gaan vieze luchtjes ook niet echt weg. Op sommige sprays staat wel dat ze vieze luchtjes echt verwijderen. De luchtdeeltjes die de onaangename geur veroorzaken, zouden zich hechten aan de waterdruppeltjes van de spray. Maar veel geurstoffen lossen helemaal niet op in water. Ze kunnen dus ook niet of slechts heel kort in de spraydruppeltjes blijven hangen. Nare luchtjes kun je meestal verwijderen door eens goed door te luchten of even een raam open te zetten, dit werkt beter dan een geurverfrisser, want het voert daadwerkelijk frisse lucht aan. Voor je gezondheid is een goede ventilatie in huis sowieso erg belangrijk. Helemaal als je geurverfrissers in huis gebruikt, is een goede ventilatie nodig. Bij normaal gebruik en goede ventilatie zijn de parfums in luchtverfrissers niet schadelijk.

Iedereen wil z’n huis zo fris mogelijk te laten ruiken. Het beste is om gewoon regelmatig goed schoon te maken en gebruik maken van geurverfrissers en goed door te luchten. Dit zorgt continu voor een heerlijk geur aroma die lang blijft hangen. Tegenwoordig zijn er veel soorten geurverfrissers, uw moet zelf beslissen welke geurtje je het lekkerst vind en die je elke dag wilt ruiken. Geurverfrissers zijn niet duur maar zijn wel vaak toe aan vervanging maar je krijgt er wel heel van terug. Kijk eens voor de beste geurverfrissers op https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/toilet-en-keuken/luchtverfrissers

Tip 

Het is belangrijk gedurende het schoonmaken dat je gebruik maakt van de juiste producten. Er zijn tegenwoordig veel soorten schoonmaakproducten in ook nog eens verschillende prijsklasse. Daarom hebben wij hieronder een rijtje gemaakt van juiste en beste producten op het gebied van huishoudelijke producten. Deze producten zijn voor aangename prijs verkrijgbaar en daarbij ook nog eens hoog in kwaliteit.

Toilet & Keuken: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/toilet-en-keuken

Vaatwas: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/vaatwas

Huishoudelijke producten: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/overig-huishoudelijk