Parfum, eau de toilette, houdbaarheid, huid, olie, haar, kleding, tips, huidverzorging, eau de parfum, geurtypes, nivea

Geniet langer van jouw eau de toilette / parfum

Altijd al zo optimaal mogelijk willen genieten van jouw favoriete geur? Vele geur liefhebbers koesteren deze wens, ondanks dat hun favoriete geur maar al te snel wegebt.  Zonde, want hoogwaardige parfum doet een groot beroep op onze portemonnee. Maar gelukkig kun je hier op slimme wijze rekening mee houden. Ben je benieuwd naar tips&tricks? lees dan onze gouden tips!

Verschillende geuren 

Om te beginnen zijn er verschillende geurfamilies of parfumtypes, zoals: bloemig, chypre, houtachtig, fruitig en kruid. De parfum noten van een parfum bepalen tot welk geurtype een parfum behoort en hoe meer basisnoten een parfum bevat, des te langer het vaak blijft hangen. Chypre geuren bestaan vaak voor 60% uit basisnoten en staan er daarom om bekend dat ze langer blijven hangen. Parfums met de top- en hartnoten vervliegen dan ook vaak wat sneller. Denk hierbij aan frisse, fruitige en bloemige parfums die verkrijgbaar zijn bij www.voordeeldrogisterij.nl

Warme plekken

De parfum wordt nog intenser als je het aanbrengt op de juiste warme plekken van de huid, waar je aderen vlak onder de huid liggen. De parfum breng je ook aan op warme plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Die plekjes warmen in de loop van de dag op en zorgen ervoor dat het parfum stap voor stap zijn geur afgeeft. De beste plekjes zijn je je hals, slapen, nek, polsen, de binnenkant van je ellebogen, knieholten en achter de oren zijn de perfecte warme plekjes. Kies een paar van deze mogelijkheden, niet allemaal tegelijk is het advies. Vindt je dat niet voldoende, spray dan wat parfum in de lucht en loop er door heen om het op meerder plekken te kunnen plaatsen.

Huidoliën

Parfum verdwijnt sneller op een droge huid dan op een normale of vette huid. Parfums hechten zich op huidoliën en laat een vettere en glanzende huid nou net meer huidoliën bevatten. Heb je van jezelf een droge huid? Geen probleem, gebruik wat (ongeparfumeerde) bodylotion of vaseline op de huid, laat het intrekken en spray er daarna wat parfum op die te verkrijgbaar zijn bij www.voordeeldrogisterij.nl  . Je zult merken dat het parfum langer blijft hangen met het gewenste effect en dat er geen droge huid ontstaat. Let er wel op dat je ongeparfumeerde producten gebruikt, of de bodylotion die bij het parfum hoort, zodat de geur van het parfum goed tevoorschijn komt en niet vermengd raakt met andere specifieke geuren.
Het verschil tussen een eau de Toilette en eau de Parfum

Zoals velen mensen wel weten zijn er vaak verschillende versies van een geur verkrijgbaar in winkels, waaronder een eau de Toilette en een eau de Parfum. Het verschil tussen deze twee is dat een eau de Parfum geconcentreerder is dan een eau de Toilette. Beiden zijn een geurconcentraat, verdunt met alcohol, maar een eau de Parfum bevat simpelweg meer geurconcentraat en blijft daarom over het algemeen langer hangen dan een eau de Toilette.

Haar en kleding

Over het algemeen blijven parfums ook langer hangen in het haar. Let er op dat je maar één klein spraytje gebruikt, aangezien alcohol het haar uitdroogt en ook weer schade oplevert. Veel parfums hebben ook een fragrance hair mist in hun collectie. Dit parfum is speciaal gemaakt voor in het haar en bevat minder of zelfs geen alcohol. Daarnaast kun je ook wat parfum op je kleding of op je sjaal sprayen. Daar blijft het over het algemeen ook langer hangen. Let ook hier op dat je niet te veel gebruikt, parfum kan namelijk vlekken in stoffen achterlaten en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een fris geurtje op je kleding.

Bescherm de parfum

Wil je het beste uit je parfum halen en zo lang mogelijk van genieten? Bewaar het dan op een koele en donkere plaats en absoluut niet in vochtige ruimtes als de badkamer wat schadelijk kan zijn voor het parfum. Een goede plek zou een kast kunnen zijn waar niet veel vocht ontstaat. Zo kun je toch je collectie parfums mooi uitstallen, zonder dat het in direct zonlicht staat. Wanneer een parfum bedorven is, verandert de kleur van het parfum en ook de geur is anders waardoor het parfum niet meer perfect is. Een parfum hoeft niet perse vies te ruiken maar kan ook gewoon anders ruiken dan je gewend bent. Let er wel op dat een geur ook anders kan gaan ruiken wanneer je aan een geur gewend raakt. Omdat je geurperceptie voor die geur over de tijd minder wordt, ruik je het zelf minder goed of anders dan normaal omdat je het misschien te veel gebruikt.