Droge huid

Een droge huid tegen gaan

Schilfertjes, drooglijntjes en rode plekken, allemaal symptomen van een droge huid. Aan een droge huid is veel aan te doen, maar voordat er actie ondernomen wordt, moet eerst de oorzaak achterhaalt worden. 

Een droge ontstaat vaak door het gebruik van cosmeticaproducten. De belangrijkste functie van de huidbarrière is om bescherming te bieden aan de huid maar deze barrière wordt kapot gemaakt door scrubben, wassen met ontvettende producten en cosmetica producten die alcohol bevatten.

Hoe ouder het lichaam is, hoe lastiger en langer het duurt voordat de huid genezen is. Er wordt tijdens het herstelproces veel vocht verdampt, meer schilfertjes komen op de huid voor en bacteriën kunnen rustig hun gang gaan.
Om een droge huid tegen te gaan moet er eenmaal per dag een gezichtsreiniger  aangebracht worden. Spoel het gezicht af met lauw water en smeer een vette crème zonder parfum aan op de vochtige huid. Wanneer er een vette crème wordt aangebracht, zorgt dit ervoor dat het vocht langer vast houdt. De actieve ingrediënten kunnen hierdoor beter hun werk doen.

Droge huid voorkomen met welke ingrediënten?

De beste ingrediënten om een droge huid tegen te gaan zijn glycerine, panthenol, niacinamide en hyaluronzuur. Vaak zitten deze ingrediënten in crèmes. Het is verleidelijk om de schilfertjes weg te scrubben, doe dit niet want de huid gaat meer irriteren.
U kunt kiezen voor exfoliant als glycolzuur en salicylzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid beter vocht kan vast houden.

Door voor het slapen een flinke laag vaseline aan te brengen kan het probleem ook al verminderen.