Eelt, voet, voeten, verwijderen, Scholl

Eelt verwijderen met scholl

Eelt is een voorkomend probleem dat zeer irritant is voor ons allemaal. Eelt kan pijnlijk zijn of zeer irritant waar je niet veel tegen kan doen. Het is belangrijk om je voeten goed te verzorgen en eelt vrij te maken. Maar veel mensen weten niet wat de beste manier is. Eelt verwijderen met Scholl is vandaag de dag zeer populair. De Scholl producten zijn speciaal ontworpen om je voeten eelt vrij te maken/ houden en er weer fris uit te laten zien. Benieuwd naar meer informatie over Scholl en andere tips? Lees dan gauw verder.

Eeltvijl en eeltrasp

Als je liever een directe oplossing wilt voor het verwijderen van eelt, gebruik dan een eeltrasp. Het is een voorwerp waarmee je de harde eelt zo van je huid kunt raspen. Het is belangrijk dat je de eeltrasp rustig over je droge huid duwt en vooral niet te hard. Zo maak je de eelt laag dunner. Ga daarna met een eeltvijl over de huid waar de eelt zat. Een eeltvijl is minder ruw dan een rasp, waardoor je fijnere, dunnere eelt ook goed kunt weghalen. Daarnaast kun je ook puimsteen gebruiken, dat is een soort steen waarmee je op zachte wijze gemakkelijk eelt en harde huid kunt verwijderen. Wanneer je een teveel aan eelt hebt kun je het een beetje weghalen met een speciale scrub. Dikkere of oudere eeltlagen kun je verwijderen met bijvoorbeeld een speciaal Scholl schuurblokje.

Het nadeel kan zijn dat je misschien wondjes ontwikkeld op je voet omdat je misschien te vaak of te enthousiast de eelt probeert te verwijderen. Het is belangrijk om rustig het eelt te verwijderen en even de tijd er voor neemt.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-dubbele-vijl

Voetenbad

Eelt kun je makkelijk weghalen door minimaal twee keer per week een voetenbad te nemen. Na ongeveer een minuut of tien wordt de eelt erg zacht, zodat je het daarna makkelijk kunt verwijderen met een Scholl vijl, snijden, raspen of andere Dr. Scholl producten. Het is belangrijk als je een voetenbad neemt dat je niet in te warm water gaat zitten met je voeten. Dat zorgt er namelijk voor dat de huid erg droog wordt en bezorgd uw naast eelt ook nog eens een droge huid. Een voetenbad stimuleert bovendien ook nog eens de bloedtoevoer en ontspant gespannen spieren en weefsel van de voeten. Na het nemen van een voetenbad en eelt verwijderd te hebben is het belangrijk dat je je voeten goed insmeert om het vettig te houden en niet droog te laten worden.

Foot-soak

Naast het verwijderen van eelt is een voetenbad ook een ultieme vorm van ontspanning.

Crème 

Eeltcrème gebruiken om de eeltlaag op uw handen en voeten te verwijderen is een effectieve methode om snel en goed van uw eelt af te komen. De meeste crèmes zullen uw voeten doen verzachten en tegelijkertijd verzorgen. Het gebruik van een eeltcrème zal ervoor zorgen dat huid snel zacht word. Een zachtere eeltlaag kan makkelijker worden verwijdert dan een droge, harde eeltlaag. De verzachtende werking van een crème, zorgt niet alleen voor bescherming, maar voorkomt ook schimmels op handen en voeten. Wanneer u de eeltlagen heeft behandelend met een eeltrasp of eeltvijl, kunt u de eeltcrème gemakkelijk aanbrengen. Let wel op dat u geen open wondjes heeft. Er zijn tegenwoordig speciale eeltcrèmes (Scholl) op de markt waarin melkzuur of ureum verwerkt zit. Door deze unieke crème wordt de eelt zachter, waardoor het makkelijker weggaat. Eeltvoeten zijn nu eenmaal lastig te behandelen maar met een goede crème wordt de huid ook minder droog en is de eelt makkelijker te verwijderen.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-velvet-smooth-creme-60ml

Eeltpleisters

Heb je even geen tijd om je eelt met een vijl, rasp of eeltschaaf weg te halen? Maar je wilt toch snel de pijn verlichten en tegelijkertijd je eelt behandelen. Dat kan tegenwoordig met een eeltpleister. In de pleisters zitten een soort gel waardoor het eelt op je hiel bijvoorbeeld zachter wordt en dus minder pijnlijk. Je kunt deze eeltpleister meerdere dagen achter elkaar dragen. Plak de pleister s’avonds op je hiel, verwijder hem ‘s morgens. De eeltpleister van Scholl bevat salicylzuur, een stofje dat de harde hoornlaag weker maakt en daarom zeer geschikt is om te gebruiken tegen overtollig eelt. Mensen met diabetes kunnen beter geen gebruik maken van de Scholl eeltpleister.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-eelt-verwijderpleisters-4stuks
Scholl schuurband

Tegenwoordig bestaan er ‘elektrische eeltrasp apparaten’ deze verwijderen met het grootste gemak overtollig eelt. Z’n Scholl schuurband heeft aan beide kanten een handvat, waardoor je vanaf een afstandje het eelt er gemakkelijk af kunt schuren. Dit product heeft de zelfde werking als een vijl alleen het voordeel is dat het nu automatisch is en uw eigenlijk niks hoef te doen. Let er wel goed op dat uw niet te hard op de huid drukt.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-schuurblokje-1stukje

Tip

We willen uw nog zeker een belangrijke tip geven. Haal nooit al het eelt weg, want teveel eelt weghalen is ook niet goed voor de huid. Het effect hiervan kan zijn dat wanneer je teveel eelt verwijdert dat je pijn krijgt tijdens het lopen. Een klein laagje eelt zorgt voor de nodige natuurlijke bescherming op de drukpunten van je voet wat erg belangrijk is.

Scholl producten

De Scholl eelt producten zijn één van de beste op dat gebied. Scholl biedt genoeg keus uit verschillende producten voor ieder wat wils. Er zijn zoal mesjes, vijl, pleisters en elektrische apparaten. Stuk voor stuk zijn deze producten zeer hoog van kwaliteit en ook nog eens te verkrijgen voor een goede prijs. Scholl producten zijn op verschillende websites en winkels verkrijgbaar. Op https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/lichaams-verzorging/voetverzorging worden de Scholl eeltproducten aangeboden met daarbij genoeg keus uit andere fantastische producten.