Deodorant – Spray, Roller of Stick?

Bijna iedereen gebruikt wel eens een van deze varianten deodorant. De keuze tussen deze varianten is en blijft wel persoonlijk. In dit blog gaan we het verschil beschrijven tussen deze varianten. Welke variant deodorant ligt het beste bij jou?

Deodorant spray

De deodorant spray is de meest bekende en verkochte deodorant. Vergelijkbaar met een roller is de spray variant een zeer hygiënische variant. Dit komt omdat de fles van de spray niet in aanraking komt met je huid. Het aanbrengen van deze variant is zeer makkelijk maar het nadeel is wel dat je vaak overal deodorant verspreidt. Een spray droogt wel sneller op dan een roller. De deodorant sprays zijn groter in formaat, dus voor onderweg kan dit lastig zijn.
Deodorant roller

Een deodorant roller is eigenlijk bijna hetzelfde als een spray, alleen zit de vloeistof dan in een roller. Een deodorant roller maakt echt huidcontact door de deodorant roller tegen je oksel aan te drukken. Hiermee pak je ook nog steeds eventuele bacteriën van je huid op en rollen de bacteriën in de roller terug. Daarnaast is het niet fijn en hygiënisch om jouw roller uit te lenen aan andere.

Deodorant stick

Naast de andere varianten is er ook nog een deodorant stick. Een deodorant steekt uit als een harde balsem en is meestal wit of gel-achtig. De witte deodorant sticks hebben een zeer goede werking. Bij een deodorant stick vindt er net als bij een roller, huidcontact plaats. Hierdoor kunnen er ook weer bacteriën opgenomen worden.