parfum deodorant, parfum, deodorant, anti-transpirant,

Deodorant met parfum gebruiken

Het sprayen van deodorant en parfum doen we eigenlijk elke dag. We doen dit om onze eigen geur te bedekken. Het gebruik van deodorant en parfum tegelijkertijd kan nadelig werken. De geur kan namelijk verminderen. Parfum deodorant kan een optie zijn om je eigen geur te bedekken maar houdt dan wel rekening met een aantal factoren! Benieuwd? Lees dan gerust verder. 

Wanneer gebruik je geen geparfumeerde deodorant?

Je kunt er zelf voor kiezen om parfum deodorant te gebruiken. Deodorant is een zeer goed middel tegen zweten en zweetgeuren. Een parfum deodorant heeft z’n voordelen en nadelen. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid is het misschien beter om geen gebruik te maken van een neutrale deodorant, maar van een speciale deodorant tegen een droge huid.

Snelle transpiratie 

Wanneer je last hebt van overmatig zweten kun je er misschien beter voor kiezen om gebruik te maken van een anti-transpirant deodorant. Deze deodoranten bevatten meestal aluminium-zirkoniumzouten. Deze zouten remmen de productie van transpiratievocht. Parfum in combinatie met overmatige transpiratie komt de geur niet ten goede.

Mannen gebruiken teveel parfum

De meeste vrouwen willen graag verzorgd voor de dag komen en zijn veel tijd kwijt aan hun eigen beauty ritueel. Hoewel een aantal mannen daar soms een stuk minder moeite voor doen. Deze mannen begaan bijna allemaal dezelfde fout qua verzorging. Namelijk de meeste mannen sprayen teveel parfum en deodorant. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 83% van jonge vrouwen vindt dat mannen overmatig gebruiken maken van geuren om hun eigen lichaamsgeur te dekken. Mannen weten dat ze de fout in gaan en driekwart van geeft het daadwerkelijk toe. Het excuus is dat minder dan de helft van de mannen vindt dat de geur te snel verwijdert en sprayen daarom meerdere keer op een dag, om hun eigen lichaamsgeur te verbergen.
Immuun voor eigen geur 

Deodorant is een effectief hulpmiddel om niet naar zweet te ruiken. De geur van zweet ruik je vaak niet bij jezelf, dat komt omdat het je eigen geur is en je neus eraan went. Kijk hiervoor uit, het kan ervoor zorgen dat je erg aan jezelf gewend raakt en geen maatregelen kunt nemen tegen vieze luchtjes die jouw omgeving wel ruikt. Zweet zelf stinkt niet, maar zodra het in contact komt met bacteriën (en dat is vrijwel meteen als het uit je poriën komt) ontstaat de vieze geur. Gebruik je een deodorant, dan bedek je de geur. Je hebt tegenwoordig twee soorten deodorant’s; parfum deodorant’s die voornamelijk zorgen voor het maskeren van de geur. Ook heb je anti-perspirant deo’s die als het ware door het zweet er niet uit komt.

Herken intolerantie voor deodorant 

Wanneer je deodorant gebruik kan het voorkomen dat je last krijgt van een allergisch contacteczeem door speciale parfumgrondstoffen, wat kan leiden tot jeukende rode uitslag met schilfering. Soms zijn er ook puisten of blaasjes te zien, of het eczeem kan zelfs nat worden. Het komt vooral  in de hals, decolleté, op de polsen, achter de oren, in de baardstreek of onder de oksels voor. Dat zijn de plekken waar producten met hoge concentraties allergenen aangebracht worden, denk aan een eau de toilette of deodorant.

Gebruik parfum met mate

Overmatig parfumgebruik kan leiden tot een allergisch contacteczeem ook wel een parfumallergie genoemd. Uit onderzoek (PanelWizard, 2011) blijkt dat Nederlanders slecht op de hoogte zijn van de hoeveelheid parfum deodorant die we dagelijks gebruiken. We denken dat we dagelijks slecht drie geparfumeerde producten gebruiken. Vrouwen komen echter uit op zo’n zes geparfumeerde producten per dag, met dertien parfum momenten. Mannen gebruiken dagelijks zo’n vier producten met negen parfum momenten.

Wist je dat?

– Mensen gebruiken al heel lang anti-transpirerende oplossing voor op de huid. Op internet is te lezen dat in het oude Egypte aluinkristallen met water werden gemengd om de natuurlijke zweetgeur te bedekken. De oude Romeinen gebruikte hiervoor een mengsel van houtskool en geiten vet.

– Sommige mensen gebruiken talkpoeder in plaats van deodorant. Dat kan zeker een gunstige werking hebben, doordat talk een absorberende eigenschap heeft remt het de groei van bacteriën.

Deodorant met parfum 

Zolang je rekening houdt met de bovengenoemde aandachtspunten, kan deodorant met parfum gebruikt worden en komt de deodorant optimaal tot zijn recht. Benieuwd naar een lekker ruikende deodorant tegen een voordelige prijs?

Bekijk hieronder dan de meest lekker ruikende deodorant!

Vogue Bodyspray Eau de Toilette – Extravagant 150 ml.
De fascinerende parfum deodorant van Vogue. Uitdagend en opwindend. De unieke combinatie van moderne exclusieve parfumgeuren met de betrouwbaarheid van een deodorant. Vogue is zacht voor uw huid.
Een oneindig vakantiegevoel! De warme, zwoele geur van 8×4 Endless Summer verzekert je elke dag van zonnige momenten.
Dove Original deodorant is al jarenlang een topfavoriet voor de gevoelige okselhuid en een betrouwbare partner-in-crime in vele handtassen. De Original Spray beschermt je niet alleen tegen onaangename geurtjes en vochtigheid, maar verwent tegelijkertijdl ook je huid met een zachte voedende crème. Dubbel succes!
De Axe Apollo Dry anti transpirant is niet zomaar een deodorant met een lekkere geur. De spray heeft een heerlijke geurencombinatie van fruit, salie en musk. Een heerlijke deodorant. AXE Dry Anti-transpirant Apollo geeft jou de ultieme frisheid. De anti-transpirant bevat exotische geuren van fruit met musk en salie, voor een buitenaardse explosie van geur. Bovendien beschermt de deodorant je 48 uur tegen transpiratie en transpiratiegeuren.