nekmassage apparaat, nek, klachten, massage, medisana, shiatsu, handen, apparaat, nekmassagekussen, masseren

De nek masseren met een kussen, ander apparaat of gewoon met de handen?

Allemaal hebben we er wel eens last van gehad. Die zere nek na een hele dag werken of zelfs al wakker worden met een pijnlijke nek. We doen er eigenlijk maar weinig aan en hopen dat het vanzelf over gaat. Maar misschien is het toch beter om de nek eens grondig te onderwerpen aan een massage. Hierbij zijn er zijn natuurlijke vele keuzes om uw nek te masseren. U kunt gebruik maken van massageapparaten, massagekussens of gewoon met de blote handen. Wat past beter bij uw wensen op het gebied van massage? Daar gaan we achter komen!

Nekmassage met de handen

Het zal u wellicht niet verassen dat de huidige massageapparaten niet tegen de vaardigheden van een professionele masseur op kunnen. Vooral als het gaat om lichamelijke klachten zoals een stijve nek. U kunt natuurlijk ook uw eigen nek masseren, maar daar zitten absoluut veel trainingsuren in zal niet hetzelfde resultaat geven. Het beste is om iemand anders u nek te laten masseren. Door met regelmaat een nekmassage te gebruiken zorgt u ervoor dat de spieren zich gaan ontspannen en de klachten afnemen. De kans is zeer klein dat de klachten weer terug komen. De oorzaak van een pijnlijke nek is meestal een vorm van overbelasting, vaak door een combinatie van een ongunstige (werk) houding, spanning of stress. Door wat vaker uzelf te masseren of u te laten masseren zorgt u dat de spieren zich blijvend kunnen ontspannen en de klachten verdwijnen. Een nekmassage apparaat kan daarbij de ideale oplossing zijn voor u.

Veel gehoorde klachten

 1. Vastzittende nek- en schouder spieren met harde gevoelige plekken.
 2. Pijn tussen- en rond de schouderbladen.
 3. Bewegingsbeperking in nek en schouders.
 4. (Spannings-)hoofdpijn.
 5. Tintelingen of pijn in de armen.

Kenmerken nekmassage

Mensen die gedurende langere periodes aan een bureau zitten of autorijden, ervaren vaak veel pijn in hun nek en schouders. Een nekmassage (apparaat) is de beste oplossing om de pijn in de nek te kunnen behandelen. Massages kunnen ook de bloedcirculatie verbeteren, hoofdpijn verminderen, iemands stemming verbeteren en een energie oppepper geven. Een manuale nekmassage is het meest geschikt om klachten aan de nek te behandelen, ook omdat het de onderliggende spieren bereikt. Onderstaand stappenplan laat alleen wel zien dat het tijd kost om zo’n handmassagetechniek te beheersen.

Zelf nek masseren

Wanneer u steeds vaker last heeft van de nek is het tijd om de spieren eens goed te verwennen en rust te geven. Probeer zelf eens u nek rustig te masseren om de spieren wat losser te maken door behulp van een massage of een nekmassageapparaat. Het doel van een massage is om de spieren losser te maken en wat rust te geven. Een warme douche of een massage is de beste oplossing tegen een zere nek. Hieronder vindt u wat tips om de nek zo goed mogelijk te masseren.

 1. Draai het hoofd van links naar rechts en terug in een halve cirkel, waarbij je inademt als het hoofd naar voren gaat en uitademt als het hoofd naar de zijkant gaat.
 2. Beklop met je vuisten en met losse polsen zachtjes de hele schede, doe dit met de klok mee.
 3. Masseer het voorhoofd met de toppen van je vingers. Doe dit vanuit het midden naar de slapen met cirkelvormige bewegingen.
 4. “Knijp” de nek tussen vingers en palm van een hand en trek daarbij goed aan de nekspieren, wissel de handen.
  Druk met de toppen van je duimen langs de achterrand onderaan je schedel.

nekmassage

Medisana nekmassagekussen 

De Medisana MNV nekmassagekussen geeft een zeer comfortabele nekmassage dankzij de vibratietechniek. Het geïntegreerde bedieningspaneel aan de rechterkant is makkelijk te bedienen. Het nekmassgekussen heeft meerder opties, wat perfect aansluit bij uw wensen. Voor een zeer intense nekmassage kunt u optie 2 gebruiken. Wilt u een iets rustigere nekmassage, kies dan optie 1. De Medisana MNV werkt zowel op netstroom als batterijen, handig wanneer je bijvoorbeeld ook in de auto wilt genieten van een heerlijke nekmassage. Gebruikt u de Medisina MNV nekmassagekussen op netstroom? Zet dan ook de warmtefunctie aan voor extra ontspanning.

Voordelen:

 1. Makkelijk in gebruik dankzij geïntegreerd bedieningspaneel.
 2. Met 2 snelheden voor verschillende massage ervaringen.
 3. Ook te gebruiken op batterijen zodat je ook onderweg kan genieten van een massage.
 4. Door de druk op de handgrepen aan te passen stuur je de massagekoppen in de gewenste richting voor een doelgerichte massage.

Nadelen: 

 1. Beschikt niet over een automatisch programma.
 2. Warmtefunctie is alleen te gebruiken wanneer de Medisana MNV aan de adapter zit.
 3. Dringt niet door tot de onderliggende spieren.

Vibrerende massage 

Een vibrerende massage is zeer gewenst om de spieren wat rust en warmte te geven. Onze tastzintuigen zorgen er namelijk voor dat we de eigenschappen van objecten en onze omgeving, zoals druk en temperatuur, kunnen waarnemen. Wanneer u gebruikt maakt van een vibratiemassage, worden gelijktijdig de druk-gevoelige en de kou-gevoelige receptoren geactiveerd. De hersenen moeten deze signalen gelijktijdig verwerken. Met andere woorden de vibratiemassage onderdrukt het gevoel van extreme kou. Hieronder nog wat punten wat een vibratie massage doet.
Vibratie massage zorgt voor:

– comfortabelere behandeling
– stimulering van de doorbloeding
– verbeterde afvoer van toxines
– stimulering van de lipolyse (vetverbranding)
– zichtbaar beter resultaat

Massagefuncties

Voordelen:

 1. Te gebruiken op batterijen.
 2. Brengt makkelijker tot rust.
 3. Ontspant de spieren.
 4. Warmtefunctie.
 5. Ideaal voor nek en schouders

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor onderliggende spieren.
 2. Geen automatisch programma.
 3. Warmtefunctie alleen te gebruiken wanneer de nekmassage aan de adapter zit.

Medisana NM860 SHIATSU nekmassagekussen

De veelzijdige Medisana NM 860 Shiatsu nekmassagekussen geeft een heerlijke shiatsu massage precies waar en wanneer u wilt. Als eerste instantie ontworpen voor de nek, maar is daarnaast ook te gebruiken voor je schouders, benen en eventueel de onderrug. De Medisana NM 860 kan dus als een complete oplossing voor de ultieme ontspanning dienen. De 4 massageknoppen hebben 2 verschillende intensiteitsstanden zijn bij te sturen door de druk op de handgrepen aan te passen. Het is niet moeilijk om de Medisana NM 860 in topconditie te houden, de hoes is namelijk wasbaar.

nekkussen

Massagefuncties

Voordelen: 

 1. Het heeft maar liefst 4 massageknoppen voor een intensieve en rustgevende shiatsu massage.
 2. De 2 verschillende intensiteitsstanden en de warmtefunctie zorgen ervoor dat u de shiatsu massage kan aanpassen naar u wensen.
 3. Door de druk op de beide handgrepen aan te passen stuurt u de massageknoppen in de gewenste richting voor een doelgerichte massage.
 4. De hoes is wasbaar en zo dus makkelijk te reinigen.

Nadelen: 

 1. Heeft geen ingestelde massageprogramma’s.
 2. Alleen met de adapter te gebruiken.
 3. Niet geschikt voor onderliggende spieren.

Shiatsu massage 

De oorsprong van de Shiatsu massage komt uit Japan. De massagetechnieken worden voor een groot deel uitgevoerd met de duim als drukpuntmassage. De Shiatsu massage zorgt voor ontspanning en het Harmoniseren van de Energiestroom. Shiatsu lijkt in eerste instantie een normale massagetechniek, maar achter deze vorm van massage schuilt een veelzeggende Oosterse filosofie.

Naast het werken op de gehele meridianen (energiebanen) wordt er ook gewerkt op bepaalde drukpunten. Deze speciale drukpunten hebben een specifieke werking op bepaalde lichaamsfuncties en klachten.

De Shiatsu massage helpt onder andere bij:

– Verlaging van de bloeddruk
– Soepelere spieren
– Verbeterde bloedcirculatie
– Verhoging van vitaliteit en energie
– Beter uithoudingsvermogen
– Toegenomen stroom van lymfatische vloeistof
– Verbeteren van lichaamsenergie circulatie

Beurer MG 16 Mini Massage

De Beurer MG16 Mini-Massager is ideaal voor ontspanning tussendoor. De 3 verlichte massagekoppen zorgen voor een vibrerende massage voor uw rug, nek, armen of benen. Klein en handig voor onderweg – thuis, op kantoor of op reis. Daarbij werkt de Beurer Mg 16 mini massage op AAA- batterijen.

Belangrijke specificaties

Voordelen: 

 1. Ontspanning tussendoor.
 2. Vibrerende massage met 3 verlichte massageknoppen.
 3. Massage voor onderweg – thuis, op kantoor of op reis.
 4. Ideaal voor de rug, nek, benen en armen.
 5. Led lamp.
 6. Handig en klein

Nadelen: 

 1. Niet geschikt voor onderliggende spieren.
 2. Werkt alleen op batterijen.
 3. Niet gespecialiseerd voor de nek

Nekmassage

Hopelijk heeft deze informatie bijgedragen aan uw massagekoers! Voor meer apparaten op het gebied van nekmassage verwijzen we u maar al te graag naar Voordeeldrogisterij.